Ce promite WiMax

Postat la 15 august 2006 1 afişăre

La nivel mondial, dimensiunile pietei WiMax sunt pe masura investitiilor anuntate. O companie americana de cercetare a pietei estima in 2004 ca piata WiMax va ajunge in 2007 la circa 5 miliarde de dolari.

 

DEFINITIE: WiMax e o tehnologie de comunicatii radio care permite acces la Internet cu o rata de transfer ridicata (max. 10 Mbps) pe o raza de 20 km. Banda de frecventa specifica WiMax este de 3,5 GHz. Tehnologia e rentabila in marile orase.

 

INVESTITII: Miliarde de dolari sunt investiti in viitoarea tehnologie de comunicatii. Intel Capital a investit 600 de milioane de dolari in Clearwire (cumparatorul a doua companii romanesti). Interesati de dezvoltarea WiMax sunt producatori de hardware precum Intel, Motorola sau Samsung.

 

JUCATORI IN ROMANIA: Pe langa Clearwire, intentia de a opera WiMax o mai au si alti operatori de comunicatii. La nivel national, s-au vandut zece licente, detinute de sapte operatori, iar la nivel local s-au vandut 175 de licente, detinute de cinci operatori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ce promite WiMax
/actualitate/ce-promite-wimax-1006654
1006654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.