Ce mesaj ii transmite Premierul Nicolae Ciucă, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Autor: Petru Mazilu Postat la 30 septembrie 2022 26 afişări

Ce mesaj ii transmite Premierul Nicolae Ciucă, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj public Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la împlinirea a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române. Prim-ministrul l-a lăudat pe Patriarh pentru generozitatea şi solidaritatea arătate în vremurile de criză.

„Cu ocazia aniversării a 15 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, vă adresez cele mai calde urări de sănătate, pace, putere de muncă şi mulţi ani fericiţi”, îşi începe mesajul premierul Nicolae Ciucă.

Prim-ministrul a analizat perioada în care Preafericitului Părinte Patriarh Daniel a fost în fruntea BOR.

„În toată această perioadă de slujire patriarhală, aţi contribuit, decisiv, la transformarea Bisericii Ortodoxe Române într-o instituţie dinamică, deplin angajată în viaţa cetăţii, activă în plan spiritual, social-filantropic, educaţional şi cultural. Cu aceeaşi determinare şi energie, v-aţi dedicat consolidării parteneriatului dintre Stat şi culte, care se fundamentează pe valori comune – dialog interreligios, bună cooperare, libertate religioasă, echilibru, respect faţă de drepturile fundamentale”, mai scrie în mesaj.

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă s-a referit la atitudinea BOR în perioada de criză.

„Grija pe care Preafericirea Voastră a arătat-o necontenit faţă de societatea românească nu s-a limitat la rugăciune, ci s-a extins în sfera practică prin suportul arătat de Biserica Ortodoxă Română faţă de semeni în perioada pandemiei şi faţă de cei nevoiţi să-şi părăsească ţara din cauza războiului ilegal, neprovocat şi nejustificat al Federaţiei Ruse în Ucraina. Sub păstorirea Preafericirii Voastre, Biserica Ortodoxă Română reprezintă un model de generozitate şi solidaritate, un promotor şi păstrător al tradiţiilor şi identităţii spirituale”, a mai spus premierul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
patriarh,
premier,
mesaj

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.