Ce măsuri va lua Banca Elveţiei pentru combaterea aprecierii francului

Postat la 17 august 2011 10 afişări

Banca Naţională a Elveţiei a anunţat miercuri că va extinde măsurile de combatere a "supraevaluării masive" a francului elveţian, majorând depozitele la vedere ale băncilor de la 120 miliarde franci la 200 miliarde franci.

Totodată, instituţia a avertizat că va lua noi măsuri dacă va fi necesar. "Măsurile luate până acum de către Banca Naţională a Elveţiei (SNB) pentru a combate aprecierea francului au efecte. Cu toate acestea, francul elveţian rămâne supraevaluat masiv", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Pentru a atinge noul nivel al depozitelor la vedere, banca centrală va răscumpăra titluri SNB aflate în circulaţie şi va efectua tranzacţii swap pe piaţa valutară. SNB a redus săptămâna trecută dobânda de politică monetară la zero şi a anunţat măsuri agresive de creştere a lichidităţii în franci pe pieţe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
banca elvetiei,
franc,
combatere,
apreciere
/actualitate/ce-masuri-va-lua-banca-elvetiei-pentru-combaterea-aprecierii-francului-8627978
8627978
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.