Ce fac romanii pe internet

Postat la 27 februarie 2010 54 afişări

Romanii sunt printre cei mai activi utilizatori ai retelelor de socializare, desi rata de penetrare a internetului este de doar 32% in tara noastra, comparativ cu 85% in Olanda, potrivit studiului MCDC, realizat de IAB Europe.

Concluziile raportului MCDC (Marketers & Consumers, Digital & Connected) se bazeaza pe un sondaj realizat pe un esantion format din 32.000 de utilizatori de internet din 16 tari, afiliate retelei IAB Europe.

Cercetarea a avut ca obiectiv studierea comportamentului online, pentru a furniza advertiserilor informatii relevante despre internauti.

Desi rata de penetrare a internetului in Europa de Est este sub cea din tarile din Europa Centrala, cercetarea a aratat ca utilizatorii de internet est-europeni sunt mai activi pe retelele de socializare. Astfel, potrivit MCDC, 59% dintre internautii chestionati din Europa de Est si-au actualizat profilul pe retelele de socializare in ultima luna, comparativ cu media continentala de 52%. Ungaria are cea mai ridicata rata de implicare, cu 65%, urmata de Romania, cu 61%, si Polonia, cu 56%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
internet,
romani,
prietenii,
retele,
socializare,
MCDC,
studiu
/actualitate/ce-fac-romanii-pe-internet-5646014
5646014
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.