Ce este şi ce vrea alianţa electorală ARD

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 septembrie 2012 104 afişări

Alianţa forţelor de dreapta a căpătat, în fine, un nume: Alianţa România Dreaptă (ARD), cu sloganul "Sus inima!", sub care s-au adunat PDL, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, PNŢCD, Noua Republică şi Fundaţia Creştin-Democrată.

Pentru ICCD, "vehiculul electoral" este micul partid Forţa Civică, condus de Adrian Iuraşcu, care a declarat pentru Gândul că a avut discuţii cu liderii ARD "despre o colaborare care să ducă la o înfrângere în alegeri a USL". Deocamdată, niciun sondaj recent nu dă USL sub 50% în opţiunile electoratului (CCSB: USL - 62%, PDL - 18%; IMAS: USL - 57,1%, PDL - 17,8%; CSOP - 50%, PDL - 20-22%), astfel încât înfrângerea respectivă ar trebui înţeleasă doar ca o coborâre a USL sub 50%, caz în care ideea unei guvernări USL ar fi dinamitată nu neapărat de preşedintele Băsescu prin numirea unui premier de la alt partid sau alianţă, ci de o coaliţie formată ulterior între ARD, PP-DD şi UDMR, capabilă să înlăture după alegeri guvernul USL prin formarea unei majorităţi parlamentare ostile acestuia.

Forţa Civică l-a ales vineri pe Mihai-Răzvan Ungureanu ca preşedinte al formaţiunii, urmând ca acesta să candideze la alegerile din 9 decembrie pentru un mandat de deputat la Iaşi sau în alt judeţ unde PDL a avut până acum rezultate bune. Puritatea morală şi cea doctrinară de dreapta a formaţiunii este însă discutabilă, ţinând cont că printre vicepreşedinţii sau fruntaşii Forţei Civice figurează şi foşti membri de frunte ai altor partide, afirmaţi politic în cursul guvernărilor anterioare, ca Ion Bazac (PSD), Marian Săniuţă (fost PSD), Ştefan Pirpiliu şi Dănuţ Liga (PDL), Dan Cristian Popescu şi Adrian Semcu (PNL).

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-este-si-ce-vrea-alianta-electorala-ard-10042404
10042404
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.