Ce este mai eficient: să plăteşti chirie lunară sau rată la bancă?

Postat la 10 februarie 2016 1744 afişări

Ce este mai eficient: să plăteşti chirie lunară sau rată la bancă?

Se mai numără românii printre cei cu simţul proprietăţii sau preferă să stea în chirie? Îşi mai permit ei să-şi cumpere o locuinţă în condiţiile economice de astăzi? Ce este, de fapt, mai eficient: să plăteşti chirie lunară sau rată la bancă?, informează Digi24

Pentru calculul nostru luăm în considerare un apartament cu două camere pentru care, în medie, chiria costă aproximativ 300 de euro lunar. La cursul de astăzi, asta înseamnă cam 1.345 de lei pe lună. Dacă alegem să locuim cu chirie toată viaţă, fără să devenim proprietari, asta înseamnă că, după 30 de ani, adică după 360 de luni, plătim aproximativ 484.200 lei.

Dacă v-aţi întrebat însă care sunt costurile unui credit prin programul Prima Casă, luat tot pe 30 de ani, am făcut un calcul cu ajutorul unui calculator online. Am ales tot un apartament cu două camere, la un preţ mediu de 49 de mii de euro. În lei, ar însemna 219.693 lei. 

Citiţi mai multe pe www.digi24.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-este-mai-eficient-sa-platesti-chirie-lunara-sau-rata-la-banca-15062149
15062149
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.