Ce destinaţii aleg românii pentru vacanţa de 1 Mai

Autor: Georgiana Călin Postat la 27 aprilie 2017 166 afişări

Litoralul, staţiunile balneare şi montane din România, Lisabona, Dubai şi Sharm El Sheikh sunt cele mai căutate destinaţii pentru vacanţa de 1 Mai din oferta turoperatorul Cocktail Holidays. Cererea pentru astfel de vacanţe este mai mare cu 10% faţă de anul trecut, când 1 Mai a coincis cu Paştele.

Ce destinaţii aleg românii pentru vacanţa de 1 Mai

Pentru vacanţe în România turiştii au plătit între 300 şi 500 lei/persoană pentru două nopţi de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 şi 5 stele  şi au putut fi achitate şi cu vouchere de vacanţă. În cazul city-break-urilor în străinătate, pachetele au pornit de la 499 de euro/persoană pentru trei nopţi de cazare hoteluri de patru stele cu mic dejun. Pentru Sharm el Sheikh şi Dubai, destinaţii preferate pentru plajă, durata vacanţei este de 8 zile şi a costat de la 490 de euro/persoană, pe charter, cu all inclusive şi toate taxele incluse.  

„Destinaţia Sharm El Sheikh a fost foarte căutată pentru vacanţa de 1 Mai, dar şi pentru cea de Paşte. Sharm El Sheikh a revenit în oferta noastră după o absenţă de doi ani, la cererea turiştilor noştri, care sunt dornici de scufundări în Marea Roşie, dar şi pentru relaxare în resorturi de patru şi cinci stele”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cererea pentru vacanţe în Sharm el Sheikh a fost ridicată încă din perioada de Early Booking, în care turoperatorul a înregistrat, per ansamblu, o creştere de 20% faţă de anul trecut. Dintre destinaţiile verii, cele mai mari vânzări s-au înregistrat pentru vacanţe în Zakynthos, Creta (Chania), Kos, reluată în 2017 după o pauză de un an, cauzată de criza refugiaţilor, şi Tenerife. Cele mai vândute pachete turistice au fost sejururile pe charter, de şapte nopţi cu demipensiune, la hoteluri de patru stele. Preţul pentru un pachet în Grecia porneşte de la 325 euro/persoană pentru un sejur de şapte nopţi cu mic dejun, iar pentru un sejur de şapte nopţi în Tenerife, de la 624 de euro/persoană. Turiştii Cocktail Holidays au mai cumpărat vacanţe în Croaţia (de la 410 euro/persoană), Antalya şi Bodrum (de la 520 euro/ persoană), Spania (de la 624 euro/persoană).

„O mare parte din turiştii noştri s-au obişnuit să-şi achiziţioneze vacanţa din timp pentru a se asigura că beneficiază de cele mai bune preţuri la hotelurile din destinaţiile pe care şi le doresc. În perioada de Early Booking vacanţele în staţiuni din Grecia şi Spania s-au rezervat în proporţie de 50%”, declară Dan Goicea, manager Cocktail Holidays.

Cea mai ieftină vacanţă vândută în perioada Early Booking a fost achiziţionată în perioada Târgului Naţional de Turism al României, din luna februarie, cu 269 euro/persoană, cu toate taxele, pentru şapte nopţi de cazare cu mic dejun la un hotel de două stele în insula Corfu şi zbor cu compania TAROM. La polul opus, cea mai scumpă vacanţă vândută de Cocktail Holidays a fost în valoare de 14. 0000 de euro, în Cipru, pentru luna august, unde o familie de cinci persoane a optat pentru cazarea la hotelul Four Seasons.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.