Ce crede şeful INSP, Adriana Pistol, despre valul 3 de coronavirus

Autor: Laura Buciu Postat la 23 februarie 2021 159 afişări

Ce crede şeful INSP, Adriana Pistol, despre valul 3 de coronavirus

Medicul Adriana Pistol, şeful Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP) a declarat, marţi, că este firesc să ne gândim că numărul de cazuri de COVD-19 va creşte, dată fiind transmisibilitatea mai mare a tulpinii britanice, dar această creştere poate fi controlată.

Întrebată despre valul 3 al pandemiei de COVID-19, dr. Adriana Pistol a spus, în conferinţă de presă, că este normal să ne gândim la creşterea numărului de cazuri.

„Mi se pare că aşa se întâmplă în toată lumea (creşterea numărului de cazuri – n.r.), inclusiv cu o rată de transmisibilitate mai mare a tulpinii britanice, care a început să fie din ce în ce mai prezentă în ţara noastră. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că este firesc să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri. Această creştere, în mod normal ar trebui să fie o creştere controlată dacă continuăm să respectăm măsurile care sunt existente în acest moment. Dacă măsurile existente în acest moment sunt respectate, iar vaccinarea se accelerează, atunci se va întâmpla cum spun eu: creşterea numărului de cazuri va putea fi controlată”, a spus dr. Pistol.

Aceasta a precizat că nu poate numi această creştere ca fiind „un val” şi nici nu poate şti cât de mare va fi creşterea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pistol,
insp,
valul 3

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.