Ce cifre pune pe masă Guvernul pentru negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană

Autor: Claudia Medrega Postat la 15 ianuarie 2013 16 afişări

România a îndeplinit unele ţinte stabilite cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială pentru anul trecut, inclusiv obiectivul de deficit bugetar, dar are şi restanţe, după cum declară oficialii guvernamentali, calendarul de privatizări şi termenele stabilite pentru selecţia managerilor privaţi fiind decalate.

Mesajul transmis de la Guvern este că România vrea să termine "cu bine" acordul actual, parafat în primăvara anului 2011, astfel că nu are rost să vorbim de un nou acord până nu se finalizează acesta. Dacă aspectele legate de ajus­tarea fiscală au fost trecute de premierul Victor Ponta la ca­te­goria "realizări", selecţia ma­nagerilor privaţi şi pri­vati­zările au fost incluse, evident, la "restanţe". Misiunea FMI, condusă de olandezul Erik de Vrijer, soseşte astăzi la Bucureşti, principalele teme pentru discu­ţiile cu autorităţile româ­ne, care se vor derula până la sfâr­şitul lunii ianuarie, vizând bugetul pe 2013, precum şi perspectivele economiei, reformele structurale şi politica monetară. Discuţiile Finanţelor cu FMI privind bugetul pe 2013 au început deja înainte ca misiunea Fondului să ajungă la Bucureşti.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-cifre-pune-pe-masa-guvernul-pentru-negocierile-cu-fondul-monetar-international-si-comisia-europeana-10467832
10467832
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.