Ce amendă a primit Vlad Voiculescu pentru nepurtarea măştii

Autor: Cosmin Pirv Postat la 02 aprilie 2021 66 afişări

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măştii de protecţie, a anunţat vineri Poliţia Capitalei. Şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, a primit amendă, după ce a fost surprinsă fără mască, în judeţul Sibiu.

Ce amendă a primit Vlad Voiculescu pentru nepurtarea măştii

„Direcţia Generală de Poliţiei a Municipiului Bucureşti vă informează că pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, un membru al Guvernului a fost sancţionat contravenţional, cu suma de 1.500 lei, pentru neportul măştii de protecţie”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Cel amendat este ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie Covid-19 pe holurile Parlamentului, deşi conduita sanitară prevede că portul măştii este necesar în toate spaţiile închise.

Ministrul Sănătăţii a spus că şi-a dat jos masca pentru a fi auzit mai bine într-o conferinţă video şi pentru că îi era sete: „fără îndoială, am greşit şi toate criticile sunt justificate”.

„Eram într-o conferinţă video, mi-am dat jos masca pentru intervenţie, pentru a mă face mai bine înţeles şi pentru că îmi era sete - pentru a comunica mai clar şi pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greşeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere - fără nicio persoană la mai puţin de 10 metri în jurul meu”, susţine Voiculescu.

Acesta adaugă că la un moment dat i-a fost atrasă atenţia şi şi-a pus la loc masca.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte patru persoane au fost amendate joi, după ce au apărut în imagini, la o acţiune de împădurire în Tălmaciu, judeţul Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Sibiu, Luciana Lazăr, a transmis, joi, că în urma apariţiei în mediul online imaginilor în care sunt înfăţişate mai multe persoane care nu poartă masca de protecţie în timp ce se află în bena unui autovehicul, poliţiştii sibieni s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor au fost identificate şase persoane, femei, care au fost sancţionate conform Legii nr. 55/2020.

Au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.000 lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vlad voiculescu,
amendat,
mască

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.