CE a clasat procedura de infringement împotriva României privind Legea "Big Brother"

Postat la 21 februarie 2013 28 afişări

CE a clasat, joi, procedura de infringement deschisă împotriva României în 2011 pentru netranspunerea la timp a prevederilor Directivei 24/2006 privind stocarea datelor confidenţiale de către operatorii de comunicaţii, în urma adoptării de către Parlament în mai anul trecut a Legii "Big Brother".

România a evitat sesizarea de către Comisia Europeană a Curţii de Justiţie a UE (CJUE) de la Luxemburg în urma adoptării anul trecut în Parlament a Legii "Big Brother" privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice şi de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, precizează un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

Prin sesizarea CJUE, România ar fi riscat plata zilnică a unor sancţiuni pecuniare. "Adoptarea de către Parlament a Legii nr. 82/2012 a permis, în ultimul moment, evitarea sesizării CJUE pentru netranspunerea în termen a Directivei 2006/24/CE. De altfel, Germania a fost acţionată de către Comisie în faţa CJUE pentru neadoptarea măsurilor naţionale de transpunere a aceleiaşi Directive, cu propunerea aplicării unor sancţiuni pecuniare în cuantum de aproximativ 300 000 de euro pe zi de întârziere", a declarat Răzvan-Horaţiu Radu, agentul guvernamentul al României pentru CJUE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CE,
Legea "Big Brother",
România
/actualitate/ce-a-clasat-procedura-de-infringement-impotriva-romaniei-privind-legea-big-brother-10582885
10582885
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.