Cazuri de gripă aviară la oameni în Cambodgia. OMS: situaţia este îngrijorătoare

Autor: Petru Mazilu Postat la 24 februarie 2023 50 afişări

Situaţia privind gripa aviară din Cambodgia este „îngrijorătoare", susţin reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) după ce doi oameni s-au infectat şi un copil a murit.

Cazuri de gripă aviară la oameni în Cambodgia. OMS: situaţia este îngrijorătoare

OMS colaborează cu autorităţile din Cambodgia după ce două cazuri de gripă aviară H5N1 au fost descoperite în rândul unei familii din zona rurală.

Descriind situaţia ca fiind „îngrijorătoare" din cauza creşterii recente a numărului de cazuri la păsări şi mamifere, Sylvie Briand, directorul departamentului de prevenire a epidemiilor şi pandemiilor, a declarat că OMS îşi revizuieşte evaluarea globală a riscurilor.

Agenţia de sănătate a ONU a stabilit la începutul acestei luni că riscul pentru oameni din cauza gripei aviare este scăzut.

„Situaţia globală a virusului H5N1 este îngrijorătoare, având în vedere răspândirea largă a virusului la păsările din întreaga lume dar şi la oameni. OMS ia în serios riscul reprezentat de acest virus şi îndeamnă la o vigilenţă sporită din partea tuturor ţărilor", a declarat Briand, potrivit Reuters.

Joi, autorităţile cambodgiene au raportat moartea unei fete de 11 ani din cauza H5N1 şi au început să testeze 12 dintre contactele acesteia. Tatăl ei, care a prezentat simptome, a fost şi el testat pozitiv pentru virus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gripă,
oms,
cambodgia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.