Cazul Strauss-Kahn: urme de sperma pe hainele cameristei de la Sofitel

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 24 mai 2011 36 afişări

Politia new-yorkeza a transmis autoritatilor franceze rezultatele testelor ADN facute la hotelul Sofitel din New York, atestand ca pe hainele cameristei care a reclamat ca a fost agresata de Dominique Strauss-Kahn se gaseau urme din sperma acestuia, a anuntat publicatia franceza Atlantico.fr.

Acelasi lucru l-au relatat si o serie de tabloide americane, citand aceleasi surse din politie. Mai putin explicit, NBC New York s-a marginit sa transmita ca urmele de ADN de pe hainele cameristei au corespuns cu cele prelevate de la Dominique Strauss-Kahn si ca politia continua testarea si asupra altor probe biologice gasite la locul faptei. Unele dintre acestea ar avea legatura cu relatarea ca menajera a scuipat de mai multe ori pe peretii si pe podeaua apartamentului, ca reactie la faptul ca ar fi fost constransa la sex oral de catre fostul sef al FMI.

Sursele din politia new-yorkeza, care nu si-au declarat identitatea, dar au urmat cu aceste dezvaluiri o practica intalnita si in alte cazuri de ancheta legate de celebritati sau politicieni, au mai precizat ca menajera este intr-adevar din Guineea, a venit in SUA in urma cu sapte ani ca refugiat politic si are o fiica de 16 ani. Sotul ei a murit ca urmare a unei maladii neprecizate. In SUA, unde sora ei mai mare emigrase deja, a gasit de lucru la un restaurant, apoi la Sofitel, desi nu vorbea engleza, ci doar "peul" (sau "fula") - o limba vorbita in tarile din vestul Africii.

Presa franceza a furnizat si numele cameristei - Nafissatou Diallo - spre deosebire de cea americana, care a pastrat discretia in acest caz. O serie de tabloide americane au relatat insa diverse detalii despre comportamentul ei dupa ce a fost agresata, incluzand faptul ca femeia a suferit un soc psihic puternic si ca personalul hotelului a reusit foarte greu s-o linisteasca, in mai bine de o ora. Acest detaliu este important mai ales in fata avocatilor apararii, care au pus la indoiala autenticitatea plangerii, pe motiv ca intre momentul cand agresiunea a avut loc si momentul cand personalul hotelului a sunat la politie a trecut mai bine de o ora.

Dominique Strauss-Kahn se afla in arest la domiciliu pe Broadway 71 (foto), intr-o cladire unde a fost instalat de catre compania de securitate angajata sa-l supravegheze si platita din banii acuzatului cu 200.000 de dolari pe luna. Este un complex de locuinte suficient de luxos, cu studiouri unde chiria porneste de la 2.765 de dolari pe luna, conform New York Daily News, iar apartamentele cu doua camere se inchiriaza pentru mai bine de 4.000 de dolari pe luna.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-strauss-kahn-urme-de-sperma-pe-hainele-cameristei-de-la-sofitel-8281194
8281194
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.