CAZUL JAPONEZEI UCISE: Adjunctul IPJ Ilfov Nicolae Baicu a fost repus în funcţie

Postat la 23 aprilie 2013 29 afişări

Comisarul şef Nicolae Baicu ocupă în continuare funcţia de adjunct al IPJ Ilfov, după ce, iniţal, a fost retrogradat, în urma raportului întocmit de Corpul de Control al ministrului de Interne, trimis să verifice activitatea conducerii inspectoratului, după uciderea studentei japoneze Yurika Masuno.

CAZUL JAPONEZEI UCISE: Adjunctul IPJ Ilfov Nicolae Baicu a fost repus în funcţie

 Controlul la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Ilfov a fost făcut în perioada 3-27 septembrie 2012, la dispoziţia ministrului de atunci al Internelor, Mircea Duşă, după ce, la 15 august, studenta japoneză Yurika Masuno a fost acostată pe Aeroportul "Henri Coandă" şi ulterior ucisă lângă o pădure din Corbeanca, de un bărbat care, până atunci, mai omorâse două femei şi violase alte şapte, cazuri care figurau cu autor necunoscut, deşi făptaşul, Nicolae Vlad, fusese recunoscut de una dintre femeile violate.

La finalul verificărilor, Corpul de Control al ministrului a întocmit un raport care indica deficienţe manageriale ale şefului IPJ Ilfov, comisarul şef Emanuel Nica, şi adjuncţilor săi, Ionel Lefter, pe linie de poliţie judiciară şi Nicolae Baicu, pe linie de siguramţă publică.

Ca urmare, comisarul şef Emanuel Nica a fost demis de la conducera IPJ Ilfov şi pus şef la Poliţia Metrou, iar Ionel Lefter a ajuns adjunct la Poliţia Otopeni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-japonezei-ucise-adjunctul-ipj-ilfov-nicolae-baicu-a-fost-repus-in-functie-10784432
10784432
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.