Câţi români deţin kituri de supravieţuire pentru catastrofe şi ce conţin acestea

Autor: Andra Stroe Postat la 13 octombrie 2020 210 afişări

67% dintre respondenţii celui mai recent sondaj de opinie realizat la solicitarea UNSAR de către IRES pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.181 de respondenţi, proprietari, coproprietari sau persoane care intenţionează să achiziţioneze o locuinţă în următorii doi ani, cu vârste de peste 18 ani, declară că ştiu ce ar trebui să facă pentru a se proteja în cazul unei catastrofe.

Totodată, deşi 55% dintre aceştia ştiu de existenţa unor kituri de prim ajutor pentru cazuri de catastrofă (care conţin alimente, apă, medicamente, fluier, lanternă etc.), doar 32% dintre aceştia le şi deţin.

Acelaşi sondaj relevă şi că 35% dintre români intenţionează ca anul viitor să îşi protejeze casele, încheind ambele poliţe de asigurare a locuinţelor – atât cea obligatorie, cât şi cea facultativă, cu 4 puncte procentuale mai mult faţă de 2019.

„Suntem ţara cu cea mai ridicată rată de proprietari de imobile din Europa. Totuşi, locuinţele noastre sunt printre cele mai puţin protejate. Dacă tot muncim o viaţă pentru o casă, ar fi important să ne asigurăm că visul acesta nu se poate nărui într-o secundă. În plus, ar trebui să ne aducem aminte de câte ori în vieţile noastre ‚paza bună a trecut primejdia rea’”, spune sociologul Gelu DUMINICĂ care s-a implicat în noua campanie UNSAR.

„Spre deosebire de superstiţii, asigurările sunt o protecţie concretă de care cu toţii avem nevoie în faţa numeroaselor riscuri la care locuinţele noastre sunt expuse – de la incendii, cutremure, vijelii, furtuni, inundaţii până la explozii ori furturi. Mai ales acum, într-un context pandemic, oamenii au nevoie de mai multă protecţie împotriva neprevăzutului care le-ar putea afecta vieţile”, au declarat reprezentanţii UNSAR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protejare,
caz,
declaratie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.