Câteva zeci de temerari au dansat pentru bolnavii de epilepsie

Autor: Ioana Matei Postat la 27 martie 2013 50 afişări

În Piaţa Universităţii a avut loc un flashmob, “Purple Salsa”, la care au participat apropiaţi ai bolnavilor de epilepsie şi dansatori de salsa. Astfel a fost marcat, pe 26 martie, Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei, informează organizatorii.

La evenimentul organizat de Asociaţia pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare au participat câteva zeci de apropiaţi ai bolnavilor de epilepsie şi dansatori de salsa de la cele mai importante şcoli de profil din Capitală.

"Toate proiectele noastre sunt caracterizate de energie şi optimism şi, chiar dacă epilepsia este o povară greu de dus, noi ne-am propus să marcăm această zi, împreună, prin dans", a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Dravet şi alte Epilepsii Rare, Adela Chirică.

Ziua Internaţională a Luptei împotriva Epilepsiei (26 marite) este denumită şi Purple Day, culoarea mov fiind aleasă să reprezinte cauza bolnavilor de epilepsie pentru că este cea a lavandei - plantă asociată cu singurătatea şi izolarea, stări extrem de cunoscute epilepticilor, arată organizatorii.

La flashmob-ul organizat pentru a marca această zi, participanţii au înălţat câteva zeci de baloane mov şi au împărţit pliante cu informaţii despre măsurile de intervenţie în caz de crize epileptice. Tot ieri seară, 26 martie 2013, şi sediul Guvernului a fost iluminat în mov, pentru a susţine aceeaşi cauză.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cateva-zeci-de-temerari-au-dansat-pentru-bolnavii-de-epilepsie-10694037
10694037
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.