Catedrala Sf. Paul din Londra, închisă din cauza protestatarilor (VIDEO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 23 octombrie 2011 24 afişări

Mişcarea "Occupy the London Stock Exchange", replica londoneză la "Occupy Wall Street" din New York, ar putea fi dată în judecată de oficialii catedralei Sf. Paul, lângă care protestatarii şi-au instalat tabăra de corturi, pe motiv că prezenţa acestora provoacă pagube catedralei.

Reverendul Graeme Knowles, parohul catedralei, a decis să închidă porţile catedralei pentru public, prima dată de la război încoace, motivând cu "îngrijorări de ordin sanitar şi de securitate" la adresa edificiului de cult, deşi protestatarii au explicat că ţinta demersului lor nu este catedrala, ci Bursa din Londra, situată în apropiere.

Închiderea catedralei provoacă însă pagube de circa 20.000 de lire pe zi, reprezentând venituri nerealizate de pe urma vizitelor turiştilor, au estimat ierarhii, citaţi de The Guardian.

Peste 200 de corturi au fost instalate lângă catedrală şi au rămas acolo pe parcursul săptămânii, deşi ierarhii de la Sf. Paul le-au cerut protestatarilor să plece. Luni, conducerea catedralei se va întâlni cu avocaţi, reprezentanţi ai poliţiei, ai pompierilor şi ai administraţiei oraşului, spre a determina dacă există posibilitatea de a obţine un ordin de evacuare forţată a corturiilor ridicate de protestatari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/catedrala-sf-paul-din-londra-inchisa-din-cauza-protestatarilor-video-8895960
8895960
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.