Cate Blanchett este preşedintele juriului Festivalului de la Cannes 2018

Postat la 04 ianuarie 2018 65 afişări

Actriţa australiană Cate Blanchett va prezida juriul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va avea loc în perioada 8 - 19 mai, transmite AFP.

Cate Blanchett este preşedintele juriului Festivalului de la Cannes 2018

"Un preşedinte dedicat" este ceea ce au promis organizatorii festivalului când au ales-o pe Cate Blanchett, actriţă recompensată cu două premii Oscar, dar şi o figură a mişcării împotriva hărţuirii sexuale.

Cate Blanchett este a 12-a femeie aleasă preşedinte al juriului de pe Croazetă, la patru ani după regizoarea neozeelandeză Jane Campion. În vârstă de 48 de ani, ea îi succede regizorului spaniol Pedro Almodovar, preşedinte al juriului în 2017, când premiul Palme d'Or i-a fost decernat suedezului Ruben Ostlund, pentru filmul "Pătratul/ The Square".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.