Cât îi costă pe români vacanţele exotice în luna ianuarie

Postat la 07 ianuarie 2017 78 afişări

Cât îi costă pe români vacanţele exotice în luna ianuarie

Tot mai mulţi români aleg să călătorească în sezonul rece şi caută, în special, destinaţiile exotice, potrivit informaţiilor deţinute de agenţia de turism online Paravion. Cea mai solicitată destinaţie exotică de către turiştii români, pentru luna ianuarie, este Bali, iar bugetul mediu alocat pentru o vacanţă de 10 nopţi la 4 stele în această insulă se ridică la 1.400 de euro de persoană.

În acest tarif sunt incluse preţul biletului de avion dus-întors, transferul de la aeroport şi cazarea pe 10 nopţi, cu mic dejun inclus, la un hotel de 4 stele.   

„Românii care au ales să călătorească în plină iarnă în afara continentului cu un buget mai redus şi-au îndreptat atenţia către destinaţii precum Dubai, unde o vacanţă de 7 nopţi la un hotel de 3 stele, cu bilete de avion incluse, costă, în medie, 600 de euro de persoană”, declară Remus Vişan, director general al Paravion.

Potrivit acestuia, există un număr ridicat de turişti care profită de perioada de imediat după Sărbători pentru a călători inclusiv în destinaţii exclusiviste, precum Maldive. Astfel, plătesc, în medie, circa 2.000 de euro de persoană pentru un pachet ce acoperă transportul cu avionul dus-întors, transferul de la aeroport şi retur, respectiv 7 nopţi de cazare la hotel de 4 sau 5 stele.

De asemenea, şi apetitul românilor pentru city break-urile europene se păstrează şi în luna ianuarie. Astfel că, în topul destinaţiilor preferate de către turişti se regăsesc marile metropole precum Amsterdam, Munchen, Paris şi Viena.

Majoritatea plecărilor către aceste destinaţii au loc în prima jumătate a lunii ianuarie, iar durata medie de călătorie este de 3-4 zile. „Cei care îşi doresc un city break în Europa cu un buget mai redus pot opta pentru biletele de avion cu plecare către oraşe precum Roma, Milano, Torino, Berlin, Atena sau Istanbul, acestea fiind cele mai ieftine destinaţii disponibile pentru luna ianuarie”, adaugă reprezentantul companiei.

Conform datelor Paravion, cel mai ieftin bilet de avion cu destinaţie europeană care s-a rezervat pentru luna ianuarie este unul de pe ruta Bucureşti - Roma, la preţul de 29 de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.