Cât de misogini sunt cei de la Davos?

Autor: Dorin Oancea Postat la 25 ianuarie 2013 15 afişări

Destul de mult, putem spune, pentru că din cei peste 2600 de invitaţi din toată lumea, doar 17% sunt femei. Este adevărat că printre doamnele care participă la discuţiile Forumului Economic Mondial au fost invitate Marissa Meyer, CEO Yahoo sau Indra Nooyi, CEO Pepsi, dar, până la urmă, problemele grele ale afacerilor, politicii şi economiei mondiale par a fi chestiuni exclusiv masculine.

În altă ordine de idei, invitaţii reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial s-au declarat îngrijoraţi de creşterea economică anemică, de tensiunile sociale tot mai vizibile, provocate de disparitatea veniturilor şi de datoriile guvernamentale scăpate de sub control.

Forumul Economic Mondial efectuează în fiecare an un sondaj în rândul invitaţilor pentru a identifica principalele motive de îngrijorare şi aşteptările lor de la următorul an.

În acest an, sondajul arată că liderii economiei şi finanţelor mondiale sunt mai pesimişti decât erau cu 12 luni în urmă. "Ne confruntăm cu o nouă realitate a şocurilor şi stagnării prelungite a economiei globale, mai ales în cazul marilor economii, care trec printr-o perioadă de austeritate", a declarat fondatorului Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab.

Europa se luptă cu efectele crizei datoriilor de stat şi cu şomajul scăpat de sub control, în timp ce Statele Unite se află în faţa unui nou impas politic privind ridicarea plafonului datoriei de stat şi reducerea deficitului bugetar. Japonia se confruntă cu efectele îngrijorătoare ale îmbătrânirii populaţiei, pe fondul unei datorii de stat care depăşeşte de peste două ori producţia internă, în timp ce creşterea anvergurii şi influenţei marilor economii emergente amplifică totodară riscurile presupuse de volatilitatea inerentă acestora.

Printre grijile mai puţin urgente ale invitaţilor de la Davos se numără creşterea emisiilor de gaze cu efect de seră şi impactul schimbărilor climatice, probleme greu de abordat în vremuri mai puţin prospere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
misogini,
Davos,
economie
/actualitate/cat-de-misogini-sunt-cei-de-la-davos-10522459
10522459
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.