Cat ai castiga in SUA pentru cele mai periculoase 10 meserii

Postat la 01 septembrie 2010 41 afişări

Chiar si in conditiile unui somaj (oficial) de 9,6%, mai sunt locuri de munca ce pot aduce bani frumosi in America, dar conditiile de munca pot fi deosebit de periculoase, dupa cum arata un top realizat de CNNMoney.com, cu ocupatiile ordonate in functie de mortalitate, nu de castiguri.

1. Pescar (mortalitate: 200 la 100.000 de angajati, venituri medii 23.600 USD pe an). Cel mai mare risc de a muri la locul de munca il au lucratorii de pe navele de pescuit, care strabat ape inghetate, au puntile pline de gheata si muncesc fara intrerupere mai multe zile la rand. Reducerea sezoanelor de pescuit (doar trei zile pentru calcan si creveti in Alaska) a crescut numarul accidentelor, caci patronii vor capturi cat mai mari intr-un timp cat mai scurt. Si in ape mai calde (coastele Californiei, Golful Mexic) riscurile raman ridicate, caci pescuitul presupune lucrul cu echipamente periculoase. Macarale, scripeti, cabluri, plase de pescuit - toate pot duce la accidente intr-o clipa de neatentie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-ai-castiga-in-sua-pentru-cele-mai-periculoase-10-meserii-7071811
7071811
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.