Câştigul salarial mediu net a crescut cu 122 de lei în decembrie faţă de noiembrie, la 1.697 lei

Postat la 06 februarie 2013 17 afişări

Câştigul salarial mediu nominal net a fost în decembrie anul trecut de 1.697 lei, în creştere cu 7,7% (122 lei) faţă de noiembrie şi cu 5,8% comparativ cu aceeaşi lună din 2011, cea mai mare valoare înregistrându-se în intermedieri financiare şi cea mai mică în hoteluri şi restaurante, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Astfel, în intermedieri financiare câştigul salarial mediu nominal net a fost de 4.576 lei, iar în hoteluri şi restaurante de 904 lei.

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.343 lei, cu 7,8% mai mare decât în noiembrie.

În decembrie 2012, în majoritatea activităţilor din sectorul economic, nivelul câştigului salarial mediu net a fost mai mare decât în luna precedentă ca urmare a acordării de prime ocazionale (inclusiv pentru sărbători şi sfârşitul de an), plăţii sumelor din alte fonduri (inclusiv tichete cadou şi tichete de masă). De asemenea, câştigurile salariale medii nete din decembrie au fost mai mari comparativ cu noiembrie ca urmare a realizărilor de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte), precum şi a disponibilizării salariaţilor cu câştiguri salariale mici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/castigul-salarial-mediu-net-a-crescut-cu-122-de-lei-in-decembrie-fata-de-noiembrie-la-1-697-lei-10546839
10546839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.