Castigarea Cupei Mondiale ar putea sustine cresterea economica in Spania sau Olanda

Postat la 09 iulie 2010 9 afişări

Adevaratul castigator al finalei Cupei Mondiale ar putea fi economia tarii campioane, urmand ca Spania sau Olanda sa beneficieze de o crestere economica suplimentara de circa 0,25 puncte procentuale de pe urma victoriei in cel mai urmarit meci al lumii, considera mai multi analisti.

Accelerarea cresterii economice va avea la baza cheltuielile mai mari pentru consum si ar putea ajunge la aproximativ 0,25 puncte procentuale, potrivit analistului ABN Amro Bank Hein Schotsman, citat de Bloomberg. Pentru Spania, castigarea Cupei Mondiale ar putea insemna crestere economica in 2010 in loc de contractie.

Finala Cupei Mondiale intre doua state europene ofera un prilej de bucurie populatiei in toiul crizei datoriilor suverane. Ambele finaliste au nevoie de castigarea trofeului, noteaza Bloomberg. Olanda, inca afectata de costurile salvarii de la prabusire a principalelor institutii financiare ale tarii, a trecut si printr-o cadere a guvernului in februarie, in timp ce in Spania una din cinci persoane nu are un loc de munca, somajul fiind cel mai ridicat din Uniunea Europeana.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/castigarea-cupei-mondiale-ar-putea-sustine-cresterea-economica-in-spania-sau-olanda-6531630
6531630
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.