"Cârtiţa" din "bârlogul" lui Putin face dezvăluiri incendiare! Cine e omul care a distrus un întreg sistem: "Dacă aş fi rămas în Rusia, probabil că eram în mormânt acum"

Postat la 19 septembrie 2018 176 afişări

Fostul şef al laboratorului anti-doping din Moscova, Grigory Rodchenkov, a fugit din Rusia, pe finalul lui 2015, şi a luat împreună cu el toate informaţiile cu care s-a clădit reţeaua sportivilor dopaţi sistematic pentru îmbunătăţirea performanţelor.

"Cârtiţa" din "bârlogul" lui Putin face dezvăluiri incendiare! Cine e omul care a distrus un întreg sistem: "Dacă aş fi rămas în Rusia, probabil că eram în mormânt acum"

Iar acum Grigory Rodchenkov susţine că ridicarea sancţiunilor ar fi o catastrofă, în condiţiile în care Rusada (n.r. – Agenţia rusă anti-doping) se pregăteşte se reintre în funcţiune.

Întâlnirea dintre WADA (n.r. – agenţia mondială anti-doping) şi Rusada, care va avea loc joi, a dus la numeroase critici venite din partea atleţilor, altor corpuri anti-doping, dar şi din partea vice-preşedintelui WADA, Linda Helleland. Dar presiunile şi asigurările ruşilor au continuat, iar prin vocea ministrului Tineretului Sportului au transmis că ţara a căpătat suficiente cunoştinţe pentru a evita un nou scandal.

În urma tuturor acestor acţiuni rămâne povestea omului care s-a rupt de propria ţară pentru a expune neregulile din Rusia: „Dacă aş fi rămas, probabil că eram în mormânt acum. Cu siguranţă! Se rezolva, da. Uşor. Rusia e o ţară a minciunii, în special în sport. Vă pot da documente. Sincer vă spun că susţin adevărul şi doar adevărul.”

Odată plecat în SUA, Grigory Rodchenkov a fost nevoit să-şi schimbe numele şi acum trăieşte într-un program de protecţie al martorilor: „Sunt dovezi că acum sunt în pericol. Poţi fi speriat doi-trei ani, dar nu te poţi uita mereu în spate. Nu! Totuşi, îmi pare nespus de rău că mi-am folosit toate cunoştinţele profesionale împotriva sportivilor 'curaţi'. De aceea stau aici, în faţa voastră, şi vă povestesc toate aceste aspecte. Voi coopera pentru a progresa împotriva fenomenului dopajului”.

Cititi mai multe pe www.prosport.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.