Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor, în topul vânzărilor Litera, la Gaudeamus

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 26 noiembrie 2012 59 afişări

Vânzările înregistrate de editura Litera la ediţia din acest an a Gaudeamus au fost mai mari cu aproximativ 50% decât cele din ediţia precedentă a târgului. În cele cinci zile ale târgului, Litera a vândut aproximativ 10.000 de cărţi, având discounturi de până la 65%.

Cea mai bine vândută carte din portofoliul editurii la această ediţie a Gaudeamus este bestseller-ul internaţional - Cartea Pierdută a Vrăjitoarelor de Deborah Harkness (600 exemplare vândute) - o poveste romantică, cu o acţiune sofisticată şi plină de suspans.

Un alt titlu cu numeroase exemplare vândute, face parte din colecţia Premium - Amprenta Omului de Sebastian Faulks (vândut în 450 exempare), un roman impresionat şi provocator despre doi tineri cercetători care descoperă pe parcursul expediţiei lor cum anume funcţionează mintea omenească. Volumul este urmat în top de titlul Marea Carte a Crăciunului, vândut în 400 exemplare.

Găteşte cu Pasiune, de Nigella Lawson - vedetă TV Paprika, este un alt titlu care s-a aflat printre preferinţele cititorilor la Gaudeamus, fiind vândut în 380 de exemplare. Cartea include 190 de reţete ilustrate, uşor de preparat, simple şi ieftine, pentru orice ocazie: 60 de reţete expres, ce pot fi realizate în mai puţin de 30 de minute, reţete elaborate, pentru weekenduri şi ocazii speciale, Cartea Dumnezeu nu este mare de Christopher Hitchens (vândut în 350 exemplare) - titlu ce face parte din celebra colecţie IQ230 - a reuşit să stărnească multe controverse în jurul subiectului abordat. Religia este o invenţie umană sau un mit? Ne face religia mai buni? au fost teme dezbătute în cadrul lansării cărţii. "Violentă, iraţională, intolerantă, susţinătoare a rasismului, şi scufundată în ignoranţă, ostilă gândirii libere, dispreţuitoare la adresa femeilor şi coercitivă faţă de copii: religia organizată are multe pe conştiinţă," spune despre cartea sa, autorul Christopher Hitchens.

Tot din aceeaşi colecţie, IQ230, fac parte şi bestseller-ul Sexul - O istorie timpurie scrisă de Christopher Ryan şi Cacilda Jethá.

De asemenea, printre cele mai vândute cărţi s-a aflat Albumul Muzeul Ţăranului Român. Ghidul expoziţiei permanente - o carte cu o încărcătură istorică şi tradiţională de mare valoare.

Din colecţia Bestseller, cel mai apreciat titlul a fost 365 de zile care au marcat istoria omenirii carte scrisă de William B. Marsh şi Bruce R. Carrick, un compendiu fascinant, pentru toţi cei interesaţi de marile evenimente care au marcat istoria sau de slăbiciunile oamenilor mari din toate epocile.

În cadrul volumelor de literatură pentru adolescenţi şi copii cele mai căutate titluri au fost Farmece de Aprilynne Pike, Spărgătorul de nuci, colecţiile Disney English, Discovery şi National Geographic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carte,
gaudeamus,
discounturi,
vanzari
/actualitate/cartea-pierduta-a-vrajitoarelor-in-topul-vanzarilor-litera-la-gaudeamus-10350220
10350220
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.