Carpatair închide baza operaţională din Cluj-Napoca după conflictul cu directorul aeroportului

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 octombrie 2011 34 afişări

Compania aeriană Carpatair a decis închiderea zborurilor Cluj-Timişoara, după o perioadă de 12 ani, ca urmare a conflictului cu directorul aeroportului, David Ciceo, care a acuzat piloţii companiei că au pus vieţile pasagerilor în pericol.

"Directorul Aeroportului Cluj încearcă să hărţuiască în disperare compania Carpatair pentru plângerea pe care aceasta a depus-o la Comisia Europeană. Operatorul aerian a acuzat în plangerea sa aeroportul că subvenţionează, începand cu 2007, pe unul din concurenţii săi cu sume care se apropie de 20 milioane de euro, măsura respectivă prejudiciind grav mediul concurenţial, mai multe companii aeriene fiind nevoite să-şi sisteze cursele pe care le-au zburat în mod traditional de pe aeroportul Cluj", se arată într-un comunicat de presă remis BUSINESS Magazin.

Oficialii Carpatair susţin că aplicarea procedurii de degivrare este o operaţiune care ţine strict de competenţa şi decizia comandantului aeronavei şi că se aplică în funcţie de condiţiile meteorologice de la aeroportul de plecare.

"Acţiunea de astăzi de la Cluj cu provocarea întârzierii neîntemeiate a zborului Cluj-Timişoara cu aproximativ două ore, însoţită de acţiunea din mass-meda cu declaraţii defăimătoare la adresa Carpatair din partea directorului aeroportului şi denaturarea premeditată a faptelor, aducerea unor comparaţii total inacceptabile, gen Verona 1997, nu au nimic de a face cu preocupările reale de siguranţă a zborului. Aceste acţiuni sunt vădit premeditate şi au ca scop doar denigrarea Carpatair", susţine directorul Carpatair, Nicolae Petrov.

Potrivit Mediafax, conducerea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca va sesiza Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR), după ce piloţii companiei Carpatair au încercat, sâmbătă şi luni, să decoleze cu avioanele fără să efectueze operaţiunea de degivrare, adică de curăţare a gheţii depuse pe fuzelaj şi aripi. Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că piloţii companiei au pus vieţile pasagerilor în pericol.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carpatair,
cluj,
zboruri,
conflict,
aeroport
/actualitate/carpatair-inchide-baza-operationala-din-cluj-napoca-dupa-conflictul-cu-directorul-aeroportului-8875715
8875715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.