Carlos Ghosn, Renault: Revenim la normalitate, dar e o alta normalitate decat cea dinainte de criza

Postat la 12 februarie 2011 23 afişări

Carlos Ghosn, seful grupului Renault-Nissan, vrea ca pana in 2013 Renault sa vanda peste 3 milioane de masini si sa scoata 4 modele de vehicule electrice, gratie carora sa ajunga liderul pietei de profil pana in 2016.

Ghosn a anuntat in aceasta saptamana strategia grupului pana in 2013, spunand ca "s-a sfarsit criza" si ca "putem sa revenim la normalitate, desi o alta normalitate decat cea dinainte". Anul trecut, Renault a avut un profit de 3,42 mld. euro, dupa o pierdere de 3,12 mld. in 2009, din care mare parte nu provine insa din vanzari de masini, ci din vanzarea celei mai mari parti din actiunile detinute la Volvo, din care a castigat 2 mld. euro.

"Prioritatile internationale" ale grupului vor fi vor fi Rusia, unde intentioneaza sa-si creasca participatia la producatorul AvtoVaz, Brazilia si India. Cat despre Europa, Ghosn anticipeaza ca piata auto europeana va stagna sau se va contracta anul acesta cu pana la 2%, iar cea franceza cu 8%.

In ceea ce priveste marca Dacia, grupul Renault va lansa in 2012 sub aceasta marca un automobil de familie si un vehicul comercial usor. Conceptul celui dintai, un monovolum mai scump cu 3.000 de euro decat Duster, va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, din martie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
auto,
Renault,
Dacia,
Carlos Ghosn,
profit,
modele,
Rusia,
India,
Brazilia
/actualitate/carlos-ghosn-renault-revenim-la-normalitate-dar-e-o-alta-normalitate-decat-cea-dinainte-de-criza-7978840
7978840
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.