Care sunt oraşele cu cel mai mare nivel de radiaţii din România

Postat la 26 mai 2017 317 afişări

Conform datelor comisiei naţionale pentru controlul activităţilor nucleare (CNCAN), oraşele cu cel mai mare nivel de radiaţii naturale din România, aproape de 5 Bq/mc, cu mult mai puţin decât limita de avertizare de 50 Bq (Becquere)/mc sau decât limita de alarmare de 200 Bq/mc, sunt Zimnicea şi Timişoara.

Care sunt oraşele cu cel mai mare nivel de radiaţii din România

Urmează Turnu Severin, Craiova, Vaslui şi Călăraşi, potrivit măsurătorilor efectuate pe data de 22 mai, la ora 08:00. Totodată, nivelul de radiaţii din interiorul clădirilor este mai mare decât cel din exterior, astfel că este bine să aerisim spaţiile închise.

"Este vorba despre radon, un gaz radioactiv care există în solul pământului. A existat dintotdeauna şi face parte din radiaţiile naturale, iar gradul de periculozitate este foarte mic. Valorile sunt total nesemnificative.

Cititi mai multe pe www.one.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.