Care sunt obiceiurile şi ritualele geniilor şi artiştilor

Postat la 19 octombrie 2015 361 afişări

Care sunt obiceiurile şi ritualele geniilor şi artiştilor

Geniile nu sunt ca toată lumea. Gândesc diferit şi fac lucrurile în mod diferit. Mason Curry s-a gândit să studieze viaţa a mai multor personalităţi marcante şi a descoperit obiceiuri şi rutine comune în vieţile mai multor genii. Acesta a scris cartea "Daily Rituals: How Artists Work", în care a identificat şi a exemplificat factori comuni din vieţile unor oameni precum, Franz Kafka, Pablo Picasso şi alţii, informează Inc Magazine.

1. Le plac plimbările lungi.

Ei cred că îi ajută să-şi limpezească gândurile. Steve Jobs şi Mark Zuckerberg preferă plimbările lungi.

2. Se opresc atunci când sunt pe val.

Tot timpul se opresc când încă mai au ceva în rezervor, astfel în următoarea zi pornesc exact de unde s-au oprit. Mozart face exceptie. Se pare că nu se putea opri când avea o idee.

3. Işi cuantifică producţia

Ernest Hemingway este faimos pentru faptul că-şi număra cuvintele. Avea un număr stabilit de cuvinte pe care trebuie să le scrie în fiecare zi. Şi scriitorul britanic, Anthony Trollope era renumit pentru asta. 

4. Lucrează într-un loc liniştit

E greu să gândeşti într-un loc zgomotos, într-un spaţiu open-office. Scriitorul Graham Green lucra într-un birou secret. Nimeni nu ştia unde se află biroul lui, deci nimeni nu-l putea deranja.

5. Nu socializează foarte mult

Picasso şi prietena lui, Fernande Olivier, se întâlneau cu prietenii lor doar duminica. Proust participa foarte rar la evenimente sociale.

6. Au un partener care le tolerează orice capriciu

Soţia lui Sigmund Freud îi aranja hainele, îi alegea batistele şi chiar îi punea pastă de dinţi pe periuţă. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/care-sunt-obiceiurile-si-ritualele-geniilor-si-artistilor-14853668
14853668
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.