Care sunt cele şase sate din România care s-au înscris în competiţia Best Tourism Villages, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului

Autor: Cosmin Pirv Postat la 22 iunie 2022 87 afişări

Şase localităţi din România s-au înscris în competiţia Best Tourism Villages, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului, a anunţat miercuri Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Care sunt cele şase sate din România care s-au înscris în competiţia Best Tourism Villages, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului

Potrivit unui comunicat al MAT, este vorba despre Biertan (judeţul Sibiu), Ciocăneşti (judeţul Suceava), Costeşti (judeţul Vâlcea), Eibenthal (judetul Mehedinţi), Răşinari (judeţul Sibiu) şi Râu Sadului (judeţul Sibiu).

„România se poziţionează foarte bine la nivel internaţional, din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului! Tradiţiile noastre, meşteşugurile populare, precum şi diferitele obiceiuri gastronomice şi de trai sunt elemente definitorii pentru o experienţă de vacanţă cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localităţile înscrise în cadrul competiţiei Best Tourism Villages, organizată de către Organiziaţia Mondială a Turismului, se vor bucura de succes”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

În prima etapă a concursului, candidaturile au fost evaluate de către specialiştii MAT, pe baza informaţiilor transmise de aplicanţi. Au fost luate în considerare criteriile de eligibilitate şi de selecţie, conform ghidului oferit de OMT, precum şi fotografiile şi videoclipurile de prezentare a destinaţiilor, ataşate înscrierilor. Ulterior, au fost demarate verificările pe teren, în vederea stabilirii conformităţii datelor transmise. În încheierea procesului, va fi stabilit un punctaj pentru fiecare sat care a intrat în competiţie.

Primele trei sate din punct de vedere al punctajelor obţinute vor fi propunerile României pentru concursul derulat de OMT, calificându-se astfel în etapa desfăşurată la nivel mondial. Mai departe, cele care vor fi desemnate Best Tourism Villages vor deveni membre ale unei reţele care facilitează schimbul de informaţii, experienţe şi de bune practici. Reţeaua include, de asemenea, experţi, parteneri publici şi privaţi din domeniul promovării turismului pentru dezvoltare rurală.

Satele care nu vor îndeplini criteriile pentru a fi desemnate Best Tourism Villages vor putea fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT şi a partenerilor pentru îmbunătăţirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării.

Toate cele şase sate înscrise în concurs, cu scopul promovării acestora, vor fi parte integrantă a unei rute cultural turistice, dezvoltată la nivel naţional de către MAT.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sate,
best tourism villages,

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.