Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi

Postat la 26 februarie 2018 6020 afişări

Vremea de afară e numai bună pentru pasionaţii sporturilor de iarnă, iar staţiunile montane sunt pregătite să primească un număr cât mai mare de turişti. Iată care sunt cele mai bune pârtii de schi din România şi ce costuri implică o excursie.

Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend la schi
Care sunt cele mai bune pârtii din România şi cât costă un weekend...

Cavnic, Maramureş – situată în centrul Jud.Maramureş, la aproximativ 30km de Baia Mare şi la 40km de Sighetul Marmaţiei; există 7 pârtii nivelate la standarde europene, cea mai lungă dintre ele fiind de 2250m. Sunt 3 pârtii de dificultate uşoară, 2 medii şi 2 grele.
Preţuri: cazare hotel 3* pentru 3 nopţi de la 200 lei/persoană
tarif skipass: 90lei/1 zi
tarif închirieri echipament: 40-60lei/zi: echipament ski şi 50lei/zi: echipament complet snowboard.
Infrastructură: pârtiile sunt echipate cu 2 instalaţii de teleski şi una de telescaun.

Rânca, Gorj – staţiune relativ nouă, situată pe superba Transalpina, este situată la peste 1600m altitudine; în prezent sunt amenajate 5 pârtii, destul de scurte însă. Cea mai lungă are doar 860m şi este pentru nivel mediu-avansaţi. Două pârtii sunt pentru începători, două medii şi una mediu-avansaţi.
Preţuri: sunt foarte multe vile şi pensiuni pentru cazare, tarifele pentru 3 nopţi pornesc de la aproximativ 200 lei/persoană.
tarif teleski/telescaun: de exemplu 48 puncte costă 45 lei, în condiţiile în care o urcare valorează între 1 şi 4 puncte.
tarif închirieri echipament: echipament ski: 25lei/zi, snowboard: 30 lei/zi, sanie: 10lei/zi.
Infrastructură: fiecare pârtie este echipată cu instalaţii de teleski sau telescaun. Pârtia M1 dispune de nocturnă şi sonorizare.

Şuior Maramureş – una dintre cele mai atractive staţiuni montane din Maramureş, la aproximativ 20 km de Baia Mare; beneficiază de un total de 7 pârtii, cea mai lungă de 2200m şi cea mai scurtă de doar 350m. În principal sunt de nivel mediu, dar şi dificil.
Preţuri: nu există foarte multe variante de cazare în vecinătate, tarifele începând de la aproximativ 200 lei/persoană pentru 3 nopţi.
tarif skipass: 120 lei/zi – în extra-weekend şi 160 lei/zi în weekend.
Infrastructură: instalaţie de nocturnă pe o lungime de 1500m, 1 telescaun şi 2 teleski. La cota 1000 există şi o pistă de tubing de 100m.

Păltiniş, Sibiu – aflată la 30km de Sibiu, staţiunea Păltiniş este cea mai veche din ţară, înfiinţată de către Societatea Carpatină Transilvania la sfârşitul sec.al XIX-lea. Peste 40 de vile ridicate în acea perioadă au fost declarate Monumente Istorice. Sunt amenajate 5 pârtii pentru ski şi snowboard, însă niciuna nu depăşeşte 650m lungime. Acestora li se adaugă pârtia de sanie, un fun park şi o pârtie pentru baby ski.
Preţuri: nu există foarte multe variante de cazare, iar tarifele pot să înceapă de la aproximativ 300 lei/persoană pentru 3 nopţi.
tarif ski pass: 60lei/zi în timpul săptămânii, 73lei/zi în weekend.
tarife închirieri: 40 lei/zi – echipament
Infrastructură: fiecare pârtie este deservită de teleski sau telescaun, de nocturnă şi tunuri pentru zăpadă artificială.

Sinaia, Prahova – una dintre cele mai iubite staţiuni montane din România, se află la 50km de Braşov şi 120 km de Bucureşti. Dispune de numeroase obiective turistice, precum Castelul Peleş şi Mănăstirea Sinaia. Domeniul schiabil din Sinaia este format din 4 pârtii uşoare, 8 medii şi 3 pârtii dificile, însumând aproape 17km schiabili. Cea mai lungă ajunge la 2000m.
Preţuri: variante de cazare sunt numeroase şi tarifele pot începe de la aproximativ 150lei/persoană pentru 3 nopţi.
tarif ski pass: 120lei/zi
tarife închirieri: eschipament ski complet – 40 lei/zi, echipament snowboard complet – 40 lei/zi
Infrastructură: fiecare pârtie este deservită de telescaun, teleschi, telecabină sau telegondolă, însă din păcate instalaţiile de nocturnă cam lipsesc.

Predeal, Braşov – una dintre cele mai apreciate staţiuni de pe Valea Prahovei, dar şi oraşul românesc situat la cea mai mare altitudine (1110m), se află la cca.150km de capitală şi 25km de Braşov. Domeniul schiabil din Predeal este format din 6 pârtii, cele mai lungi fiind de 2250m şi 2100m. Există 2 pârtii pentru începători, 3 pârtii medii şi o pârtie pentru experţi.
Preţuri: staţiunea dispune de peste 5000 locuri de cazare, iar tarifele pentru 3 nopţi încep de la aproximativ 200lei/persoană.
tarif ski pass: 140lei/zi
tarife închirieri: echipamente complete de ski şi snowboard: între 35-50lei/zi.
Infrastructură: pârtiile sunt deservite de un telescaun şi trei instalaţii de teleski, precum şi de instalaţie de nocturnă.

Straja, Hunedoara – staţiunea este situată în Jud.Hunedoara, la 7km de localitatea Lupeni, la o altitudine de 1445m, în inima Munţilor Vâlcan. Pe un domeniu schiabil de 26km, sunt amenajate 12 pârtii, dintre care una de 8.100m lungime, fiind şi printre cele mai mari din România. 4 dintre pârtii sunt de nivel uşor, 6 de nivel mediu şi 2 de nivel dificil.
Preţuri: cazări sunt suficiente, însă nu la fel de multe ca pe Valea Prahovei. Tarifele pentru 3 nopţi încep de la aproximativ 300lei/persoană.
tarif ski pass: 100lei/zi
tarif închirieri: echipament complet de ski: 25-40lei, echipament complet de snowboard: 35 lei, săniuţe: 10lei, cască: 10 lei.
Infrastructură: transportul pe cablu este destul de bine pus la punct, cu 1 telegondolă, 2 instalaţii de telescaun şi 7 de teleski. Majoritatea pârtiilor au instalaţii pentru zăpadă artificială şi nocturnă.

Transalpina Ski Resort – Un domeniu schiabil foarte nou, situat în perimetrul Voineasa – Vidra – Transalpina, a fost inaugurat în anul 2012 şi se doreşte a deveni cea mai importantă staţiune de ski din România, în proiect fiind 80km de pârtie. Oferă probabil şi una dintre cele mai frumoase privelişti, cu Lacul Vidra la baza pârtiei. În prezent sunt deschise 7 pârtii, dintre care 6 de nivel uşor şi 1 de nivel mediu, care este şi cea mai lungă (2257m).
Preţuri: La capitolul cazare stă cel mai slab, fiind o staţiune complet nouă, cele mai apropiate spaţii de cazare sunt la 3-4 km depărtare de pârtie, iar tarifele încep de la aproximativ 200lei/persoană pentru 3 nopţi.
tarif ski pass: 85lei/zi
tarif închirieri: echipament complet de ski: 35lei/zi, echipament complet de snowboard: 45 lei/zi.
Infrastructură: pârtiile sunt dotate cu 1 telegondolă, 1 telescaun şi 1 instalaţie de teleski.

Poiana Braşov, Braşov – Fără îndoială cea mai populară şi vizitată staţiune montană din România, Poiana Braşov se află la o altitudine de 1020 metri, între masivele montane Postăvaru, Piatra Craiului, Bucegi şi Piatra Mare. Activităţi sportive se desfăşoară în această zonă încă din 1895, iar prima competiţie majoră găzduită a fost „Jocurile Universitare de Iarnă” din 1951, urmând ca în 2013 să organizeze „Festivalul European pentru Tineret Olimpic”. Poiana Braşov se poate mândri cu 7 pârtii moderne şi un domeniu schiabil total de 25km. Cea mai lungă pârtie ajunge la 3821m şi este de dificultate uşoară, iar pârtia „Stadion” are doar 300m lungime. 3 dintre pârtii sunt uşoare, 1 medie şi 3 dificile.
Preţuri: Staţiunea este cunoscută pentru hotelurile de lux, însă există tot felul de unităţi de cazare, precum pensiuni, vile şi apartamente la privaţi. Însă rămâne cea mai scumpă din România, tariful pentru 3 nopţi începând de la aproximativ 400 lei/persoană, asta chiar dacă în 2012 era numită „cea mai accesibilă staţiune de ski din Europa”, de către The Telegrapf.
tarif ski pass: 140lei/zi
tarif închirieri: echipament complet ski: 50lei/zi, echipament complet snowboard: 60 lei/zi.
Infrastructură: Pârtiile sunt deservite de 1 telegondolă, 2 telecabine, 2 instalaţii de telescaun şi 3 de teleski.

Sursa: Umblu-Teleleu

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Bani mai mulţi, muncitori asiatici sau program flexibil? Cea mai bună soluţie a angajatorilor pentru lipsa de meseriaşi Bani mai mulţi, muncitori asiatici sau program flexibil? Cea mai bună soluţie a angajatorilor pentru lipsa de meseriaşi

Aduc sudori din Vietnam sau bucătari din Nepal, oferă program flexibil angajaţilor, publică salariile oferite în anunţurile de angajare, investesc în şcoli profesionale şi speră să îşi fidelizeze angajaţii astfel încât fenomenul migraţiei externe a meseriaşilor să se diminueze.

vezi continuarea
ZF.ro
S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii S-A TERMINAT cu ”Prima Casă”. Teodorovici anunţă schimbări MASIVE la program. Cine va mai primi banii
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a cumpărat PRODUSUL trebuie să îl ducă înapoi şi să NU ÎL CONSUME. Acesta conţine DIOXID DE SULF, nedecarat pe etichetă
ProMotor.ro
A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ LA LIMITA DE VITEZĂ DE 130 KM/ORĂ PE AUTOSTRĂZI! A doua ţară din Europa care RENUNŢĂ LA LIMITA DE VITEZĂ DE 130 KM/ORĂ PE AUTOSTRĂZI!
CEL MAI CĂUTAT LOC DE MUNCĂ din România. Se obţine uşor, iar SALARIILE DEPĂŞESC 1000 DE EURO!
Dacă trece această lege, toţi şoferii vor plăti amenzile imediat ce le primesc!
Descopera.ro
Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru o femeie. S-a cercetat serios, iar rezultatul este surprinzător Ce face ca un BĂRBAT să fie ATRACTIV pentru o femeie. S-a cercetat serios, iar rezultatul este surprinzător
Este cel mai mare FURT din istorie? Un AISBERG a fost furat cu totul, însă asta nu este cel mai ŞOCANT
Un fizician s-a ÎMPUŞCAT sub apă pentru un experiment ştiinţific. FOTO+VIDEO
Go4it.ro
Iată cum se prezintă GALAXY S10, telefonul anului 2019! VIDEO Iată cum se prezintă GALAXY S10, telefonul anului 2019! VIDEO
GALAXY S10 a fost LANSAT! Iată cât costă cel mai PERFORMANT telefon de la SAMSUNG
IMPRESIONANT! Iată cum arată telefonul pliabil de la SAMSUNG, cu preţ de listă ENORM
Csid.ro
Instagram şi efectele sale negative, din punct de vedere psihologic Instagram şi efectele sale negative, din punct de vedere psihologic
Secreţia vaginală: când indică anumite boli
Sumarul de urină: ce presupune şi de ce trebuie făcut

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.