Care este singura substanţă care te ajută când eşti răcit

Postat la 19 ianuarie 2017 2627 afişări

Spre deosebire de vitamina C care nu are niciun efect conform ultimelor studii, zincul este singurul supliment pe care trebuie să îl iei dacă eşti răcit.

Care este singura substanţă care te ajută când eşti răcit

Zincul intervine în replicarea rinovirusurilor – agenţii patogeni responsibili de majoritatea virozelor respiratorii din sezonul rece.

Un studiu din 2011 realizat pe 2121 persoane a arătat că zincul scurtează perioada de boală şi scade severitatea simptomelor. O parte din participanţii la studiu au primit zinc şi o parte pastilă placebo. Cei care au primit zinc au arătat semne favorabile după administrare, virozele au fost suportate mai uşor şi au trecut mai repede.

Explicaţia constă în faptul că zincul afectează funcţionarea celulelor responsabile de imunitatea noastră (în special celulele T/ limfocitele T). O cantitate prea mare de zinc afectează negativ imunitatea oamenilor.

Vitamina C a fost recomandată prima oară ca supliment în viroze de chimistul Linus Pauling în anii 70. Studiile au arătat că vitamina C nu previne şi nici nu ajută la vindecarea în cazul răcelilor.

De exemplu, un studiu din 2013 ce a inclus peste 11300 persoane a arătat că participanţii la studiu nu au prezentat niciun efect pozitiv după ce au luat suplimente de vitamina C în timp ce erau răciţi.

Cititi mai multe pe www.jurnalmm.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor,
studiu,
refuz,
efect,
agenti,
boala,
celule,
imunitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.