Canicula din Rusia, cea mai gravă din ultimii 1.000 de ani

Postat la 09 august 2010 7 afişări

Canicula, care afectează Rusia de la începutul lui iulie şi a provocat incendii de amploare până în regiunea Moscova, este cea mai gravă "din ultimii 1.000 de ani", de la formarea ţării, a afirmat luni directorul serviciilor de meteorologie ruse.

"Nici noi, nici strămoşii noştri nu am fost martori la un astfel de fenomen în 1.000 de ani, de la formarea ţării noastre", a declarat acest oficial, Aleksandr Frolov, pentru televiziunea publică. "Este un fenoment unic care nu are antecedente", a adăugat el.

Serviciile meteorologice au anunţat deja că temperaturile caniculare care afectează partea vestică a Rusiei de la începutul lui iulie au depăşit toate recordurile, atât ca maxime, cât şi ca durată, de la deschiderea registrelor de observaţie din Rusia modernă, în urmă cu 130 de ani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/canicula-din-rusia-cea-mai-grava-din-ultimii-1-000-de-ani-6822088
6822088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.