Canicula din Franţa a generat o creştere cu 7% a mortalităţii, la începutul lunii iulie

Autor: Raluca Manga Postat la 16 iulie 2015 53 afişări

Episodul de călduri puternice a cauzat anul acesta în Franţa 700 de decese suplimentare în raport cu media, conform Ministerului Sănătăţii, care a subliniat că este totuşi vorba despre o creştere "limitată" a mortalităţii, comparativ cu cea din 2013.

Întrucât Franţa se confruntă în acestă săptămână cu un nou episod de caniculă, ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, a trasat bilanţul valurilor de căldură de la începutul lunii iulie, constatând 700 de decese în plus faţă de media acestei perioade, ceea ce se traduce printr-o creştere cu 7% a mortalităţii, informează site-ul Les Echos.

Este vorba despre o "creştere limitată a mortalităţii", conform ministrului, care a precizat : "Acest număr cuprinde, de asemenea, decese indirect legate de caniculă, mă gândesc de exemplu, la înecuri".

În contextul în care, în anul 2013, canicula a constituit un "traumatism colectiv", înregistrându-se 15.000 de decese - cu 55% peste medie, ministru francez al Sănătăţii a evidenţiat buna gestionare a acestui episod de la începutul lunii iulie: "Ţara noastră a ştiut să facă faţă acestui episod".

Mesaje de avertizare au fost trimise Agenţiilor regionale de sănătate (ARS) începând cu 25 iunie, iar o celulă de criză a fost activată din data de 29 iunie.

Platforma telefonică naţională de informare cu privire la caniculă a gestionat în această peridoadă aproximativ 2.500 de apeluri, care demonstrează, conform ministrului, "utlitatea acestui dispozitiv".

Puternic solicitate, serviciile de sănătate au putut răspunde "tuturor pacienţilor". Serviciile de ajutor medical de urgenţă (SAMU-centres 15) plasate în departamentele aflate sub vigilenţă, "portocalii", au cunoscut în medie o creştere a activităţii de la 30 la 40%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FRANŢA,
CANICULA,
MORTALITATE
/actualitate/canicula-din-franta-a-generat-o-crestere-cu-7-a-mortalitatii-la-inceputul-lunii-iulie-14601293
14601293
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.