Candidată susţinută de partidul Angelei Merkel, înjunghiată în cursul unui miting

Autor: Mihai Draghici Postat la 17 octombrie 2015 84 afişări

O candidată independentă susţinută de partidul cancelarului Angela Merkel pentru funcţia de primar al oraşului Koln a fost înjunghiată, sâmbătă, în cursul unui miting electoral, fiind în stare gravă, anunţă autorităţile locale, citate de site-ul cotidianului Le Figaro.

Henriette Reker, o independentă care candidează pentru funcţia de primar al Kolnului, a fost atacată de un bărbat, fiind înjunghiată în piept şi în zona gâtului.

Presupusul autor al atacului, un bărbat de 44 de ani, a fost reţinut. Poliţia nu a stabilit care a fost mobilul atacului.

Henriette Reker este susţinută de Uniunea Creştin-Democrată (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel.

Reker se afla în standul de prezentare al CDU în momentul atacului.

Victima este în stare gravă, dar medicii cred că viaţa ei nu este în pericol.

"Din ceea ce ştim, viaţa ei nu este în pericol", a declarat Bernd Petelkau, liderul filialei locale a CDU.

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a denunţat un act "inimaginabil şi abominabil", iar premierul landului Rhenania de Nord Westphalia, Annelore Kraft, a apreciat că este vorba de "un atac la adresa democraţiei".

Agresiunea ar putea fi gestul unui militant de extrmă-dreapta şi intervine pe fondul nemulţumirii cetăţenilor germani faţă de politicile privind imigraţia extracomunitară aplicate de Guvernul Angela Merkel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
INCIDENT,
/actualitate/candidata-sustinuta-de-partidul-angelei-merkel-injunghiata-in-cursul-unui-miting-14852619
14852619
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.