Rusia şi ţări CSI creează o forţă militară pentru combaterea terorismului la graniţa Afganistanului

Autor: Mihai Draghici Postat la 17 octombrie 2015 11 afişări

Rusia şi state foste sovietice vor crea o forţă specială pentru protejarea ţărilor situate la frontiera cu Afganistanul de infiltrarea islamiştilor, anunţă preşedintele rus, Vladimir Putin, după o reuniune desfăşurată în Kazahstan, informează cotidianul The New York Times.

"Teroriştii din toate organizaţiile câştigă influenţă şi nu îşi ascund planurile de expansiune", a declarat Vladimir Putin cu ocazia unei reuniuni a Comunităţii Statelor Independente.

"Unul dintre obiectivele urmărite este să se extindă în centrul Asiei. Este important să fim pregătiţi pentru acţiuni coordonate în scopul combaterii terorismului", a precizat preşedintele Rusiei.

Liderii CSI au stabilit crearea unei forţe militare speciale pentru protejarea ţărilor care au frontiere cu Afganistanul.

În plus, Vladimir Putin a cerut eforturi coordonate ale statelor foste sovietice pentru evitarea tranzitului islamiştilor din Afganistan în Siria.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
CSI,
TERORISM
/actualitate/rusia-si-tari-csi-creeaza-o-forta-militara-pentru-combaterea-terorismului-la-granita-afganistanului-14852485
14852485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.