Când vine în România jocul Starcraft II Heart of the Swarm

Autor: Anca Barbulescu Postat la 21 februarie 2013 50 afişări

Popularul joc Starcraft II, episodul Heart of the Swarm, va fi disponibil de luni, 11 martie, în magazinele româneşti, Altex, eMAG sau PCGarage fiind doar câteva dintre exemplele care îl vor aduce şi care acceptă deja de câteva săptămâni precomenzi.

Starcraft II Heart of the Swarm în ediţia de colecţie costă 300 de lei la PCGarage, în timp ce la eMAG sau Altex de pildă preţul este de 250 de lei. În schimb, ediţia normală are un preţ de 140 de lei. Jocul urmează să fie disponibil din noaptea dintre 11 şi 12 martie. Fanii care au vrut să se asigure însă că vor avea jocul chiar în ziua lansării au putut să facă precomenzi pe site-urile magazinelor de comerţ online încă de acum câteva săptămâni.

Starcraft este unul dintre cele mai bine vândute jocuri video din lume şi unul dintre pilonii importanţi ai industriei divertismentului electronic.

Blizzard, producătorul seriei, a lansat prima parte a Starcraft în 1998, iar în iulie 2010 a pus pe piaţă Starcraft II Wings of Liberty. Ambele sunt jocuri de strategie în timp real: în competiţie cu alte rase, jucătorul administrează construcţia de baze, resursele naturale şi exploatarea acestora, crearea de noi unităţi şi cucerirea de noi teritorii, dar implică şi doze de alte abilităţi. Rasele prezente în Starcraft sunt pământenii, protoss şi zerg.

Chris Metzen şi James Phinney, cei care au gândit universul SF în care se desfăşoară jocul, au conceput o intrigă care implică grupuri de infractori pământeni şi mutanţi genetici sau cibernetici care se confruntă fie intre ei, fie cu protoss, rasa avansată din punct de vedere tehnologic şi având puteri paranormale, sau cu insectele zerg.

Fiecare rasă are propriile calităţi, abilităţi şi trebuie abordată de jucator cu strategii proprii. Campania single-player se bazează pe o serie de misiuni din ce în ce mai complexe menită să întărească poziţia şi performanţele rasei pe care jucătorul o conduce. Componenta multiplayer, speculată în competiţiile internaţionale sau în simple întreceri ale jucătorilor pe internet se desfăşoară prin intermediul serviciului pe internet "Battle.net", care aparţine Blizzard.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cand-vine-in-romania-jocul-starcraft-ii-heart-of-the-swarm-10581406
10581406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.