Canada va oferi Ucrainei un ajutor de 25 de milioane de dolari

Autor: Gaidau Ion Postat la 12 mai 2015 39 afişări

Canada va oferi Ucrainei un ajutor de 25 de milioane de dolari, destinat unor programe umanitare şi dezvoltării democraţiei, a anunţat ministrul canadian de Externe, Rob Nicholson, în timpul unei întrevederi, luni, cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, relatează agenţia rusă Tass.

"Nicholson a precizat că ţara sa va continua să sprijine Ucraina. Astfel, intenţionează să ofere un ajutor de 30 de milioane de dolari canadieni (25 de milioane de dolari) Ucrainei pentru programe umanitare şi dezvoltarea instituţiilor democratice", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Ucrainei.

Soluţionarea conflictului din estul Ucrainei "este una din priorităţile politicii externe a Canadei", a dat asigurări şeful diplomaţiei canadiene.

La rândul său, Petro Poroşenko a subliniat că "Ucraina respectă Acordul de la Minsk, cu toate că cealaltă parte (rebelii proruşi) îl încalcă".

El a mulţumit Canadei pentru oferirea de sprijin militar şi logistic, precum şi pentru trimiterea a 200 de instructori în Ucraina în scopul antrenării forţelor ucrainene.

După anexarea, în martie 2014, de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea şi izbucnirea conflictului armat în estul Ucrainei, Guvernul de la Ottawa a impus sancţiuni Moscovei şi s-a pronunţat constant în favoarea apărării integrităţii teritoriale şi a suveranităţii statului ucrainean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
CANADA,
DIPLOMAŢIE
/actualitate/canada-va-oferi-ucrainei-un-ajutor-de-25-de-milioane-de-dolari-14248863
14248863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.