Cameron i-a spus lui Putin că este "total inacceptabil" faptul că avionul malaysian a fost doborât

Autor: Gaidau Ion Postat la 21 iulie 2014 50 afişări

Premierul britanic, David Cameron, i-a spus preşedintelui rus, Vladimir Putin, că este "total inacceptabil" faptul că avionul malaysian a fost doborât, probabil de către separatişti proruşi.

"Indiciile sugerează că separatiştii proruşi sunt responsabili şi premierul a declarat clar că dacă Rusia vrea să dea vina pe alţii, ar trebui să-i aducă probe credibile şi convingătoare", potrivit unui comunicat publicat de Downing Street după o conversaţie telefonică între premierul britanic şi preşedintele rus.

Cameron l-a sunat pe Putin pentru a-i solicita să-şi exercite influenţa pe lângă separatiştii proruşi în vederea garantării accesului pentru experţi la locul prăbuşirii zborului MH7, soldat cu moartea a 298 de persoane.

"G7 şi Uniunea Europeană au îndemnat (...) Rusia să pună capăt ajutorului pe care îl acordă separatiştilor şi să se alăture eforturilor restului lumii în vederea găsirii unei rezolvări paşnice", se arată în comunicat.

"Miniştrii europeni de Externe se vor reuni marţi, la Bruxelles, pentru a discuta pe marginea unor noi sancţiuni împotriva Rusiei", subliniază Downing Street.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
RUSIA,
UCRAINA
/actualitate/cameron-i-a-spus-lui-putin-ca-este-total-inacceptabil-faptul-ca-avionul-malaysian-a-fost-doborat-12947203
12947203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.