Cameron anunţă consolidarea securităţii comunităţilor evreieşti britanice, ca măsură de protecţie după atacurile din Franţa

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 17 ianuarie 2015 37 afişări

Premierul britanic David Cameron a anunţat vineri, într-un interviu acordat de la Washington, că securitatea locurilor frecventate de către membrii comunităţii evreieşti britanice urmează să fie consolidată după atacurile sângeroase de la Paris.

Întrebat de postul de televiziune Channel 4 News dacă Marea Britanie a decis să consolideze securitatea comunităţilor evreieşti - după atacurile comise la Paris sătămâna trecută şi destructurarea unei celule care se pregătea să comită atentate împotriva poliţiştilor, joi, în Belgia -, David Cameron a răspuns că "da, este ceea ce am discutat cu serviciile de informaţii şi poliţia în cursul reuniunii pe care am prezidat-o la începutul săptămânii".

"Este, evident, foarte important să învăţăm lecţia a tot ceea ce se întâmplă în Europa, să punem întrebări despre ceea ce s-ar putea întâmpla aici, ce măsuri este necesar să fie luate, de aceea a anunţat poliţia astăzi (vineri) că vom suplimenta numărul de patrule cu scopul de a proteja comunitatea evreiască", a adăugat el.

În contextul în care securitatea a fost consolidată şi pentru poliţişti, Cameron, aflat în vizită la Washington pentru a discuta cu preşedintele Barack Obama despre securitatea cibernetică, i-a îndemnat pe britanici să fie "teribil de vigilenţi".

"Nu există niciun mijloc de garantare a unei protecţii 100% într-o societate liberă şi deschisă", a avertizat el.

Fundaţia evreiască specializată în probleme de securitate Community Security Trust a salutat decizia, afirmând că a primit, în ultimele zile, un număr "fără precedent" de apeluri telefonice din partea evreilor britanici - o minoritate de aproximativ 295.000 de persoane.

"Oamenii sunt foarte conştienţi că ceea ce s-a întâmplat la Paris se poate întâmpla şi aici", a declarat Mark Gardner, însărcinat cu comunicarea fundaţiei.

"Ei trebuie să fie asiguraţi asupra faptului că securitatea şi dispozitivele de poliţie se află la locul lor", a adăugat el.

Nivelul de alertă a securităţii în Marea Britanie a fost ridicat la sfârşitul lui august de la "substanţial" la "grav" - pentru prima dată în ultimii trei ani -, în faţa ameninţării cu atentate în legătură cu Siria şi Irakul.

Adjunctul şefului Scotland Yard Mark Rowley a declarat vineri că numărul persoanelor arestate ca suspecte de comiterea unor infracţiuni legate de terorism a crescut cu 32% în 2014.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
SECURITATE,
EVREI
/actualitate/cameron-anunta-consolidarea-securitatii-comunitatilor-evreiesti-britanice-ca-masura-de-protectie-dupa-atacurile-din-franta-13771460
13771460
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.