Camera nu a putut să ia act de încetarea mandatului deputatului Gigi Neţoiu, condamnat în 2014

Autor: Alina Novaceanu Postat la 18 martie 2015 27 afişări

Camera Deputaţilor nu a putut să ia act, miercuri, de încetarea mandatului deputatului Gigi Neţoiu, condamnat în 2014 la închisoare, pe motiv că ICCJ a comunicat data la care a rămas definitivă hotârârea, dar nu şi pentru ce, PNL criticând acest lucru care "pune Camera într-o situaţie jenantă".

Vicepreşedintele Comisiei juridice Ciprian Nica a precizat că membrii comisiei nu au putut să întocmească raportul încetării mandatului deputatului Gigi Neţoiu deoarece Constituţia prevede că mandatul de deputat încetează la data interzicerii drepturilor electorale, iar comunicarea de la ICCJ a cuprins doar data de la care a rămas definitivă hotârârea de condamnare, dar nu precizează pentru ce.

"Articolul 70, alineat 2 din Constituţie prevede că această calitate de parlamentar încetează la data interzicerii drepturilor electorale. Prin adresa pe care am primit-o de la Tribunal nu se spune decât data la care a rămas definitivă hotărârea de condamnare a inculpatului Gigi Neţoiu, dar nu se spune şi pentru ce. (...) Prin modificarea Codului Penal s-au disjuns acestea două, adică te poate condamna, dar nu-ţi poate interzice drepturile electorale", a spus Nica.

El a arătat că membrii Comisiei juridice au trimis acest punct de vedere la Biroul Permanent, sugerând să ceară precizări de la ICCJ.

Deputatul PNL Costică Canacheu, susţinut şi de deputatul PNL Mircea Toader, a criticat acest lucru, arătând că "Biroul Permanent nu şi-a îndeplinit atribuţiile", iar deputaţii sunt puşi într-o situaţie jenantă, Valeriu Zgonea replicându-i că Biroul Permanent nu are în atribuţii solicitarea acestui lucru la ICCJ.

"De ce suntem în această situaţie să nu avem comunicarea de la ICCJ? Este absolut inexplicabil, suntem toţi puşi în situaţie jenantă", a spus Canacheu, adăugând: "Cum adică, nu putem cere un document? Adică de atunci nu am fost în stare să rezolvăm această situaţie? Biroul Permanent avea toate competenţele".

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a replicat: "Dumneavoastră spuneţi că Biroul Permanent nu şi-a îndeplinit o atribuţie pe care nu o avea. Am înţeles, m-am liniştit".

"Biroul Permanent a solicitat. Este absolut deranjat pentru noi, dar asta este. ICCJ a trimis documentul, dar, în baza legii, trebuia să avem şi dosarul. Faceţi o chestiune complicată dintr-o chestiune simplă", a adăugat Zgonea.

Secretarul Camerei Marcel Ciolacu a precizat, în 4 martie, că deputatul Gigi Neţoiu nu ia niciun drept bănesc de la Camera Deputaţilor, din momentul condamnării sale definitive cu închisoare.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, în urmă cu două săptămâni, pentru MEDIAFAX, că Biroul Permanent al Camerei aşteaptă decizia instanţei de condamnare definitivă pentru a putea să-l scoată pe Gigi Neţoiu din cvorumul acestui for legislativ.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Gigi Neţoiu, în martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CAMERĂ,
MANDAT,
NEŢOIU
/actualitate/camera-nu-a-putut-sa-ia-act-de-incetarea-mandatului-deputatului-gigi-netoiu-condamnat-in-2014-14007304
14007304
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.