Camera Deputaţilor respinge solicitarea de reexaminare la OUG privind energia din surse regenerabile

Postat la 11 februarie 2014 43 afişări

Camera Deputaţilor a respins, marţi, obiecţiile preşedintelui Traian Băsescu din cererea de reexaminare la ordonanţa de urgenţă privind energia din surse regenerabile, menţinând proiectul iniţial adoptat de Parlament.

Camera Deputaţilor respinge solicitarea de reexaminare la OUG privind energia din surse regenerabile

 Deputaţii au votat, cu 215 voturi "pentru", 57 de voturi "împotrivă" şi 19 abţineri, respingerea cererii de reexaminare.

Preşedintele Traian Băsescu a retrimis în Parlament proiectul de aprobare a OUG 57/2013 referitoare la sistemul de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, pe motiv că acesta modifică schema de ajutor de stat prin acordarea certificatelor verzi, iar Comisia Europeană trebuia să fie notificată din timp util pentru a-şi prezenta observaţiile cu privire la proiectele care urmăresc să instituie sau să modifice ajutoarele.

Preşedintele Traian Băsescu "consideră că aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2013, până la îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, este inoportună şi expune România unor sesizări prealabile pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/camera-deputatilor-respinge-solicitarea-de-reexaminare-la-oug-privind-energia-din-surse-regenerabile-12062688
12062688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.