LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, exclusă din magistratură

Postat la 08 februarie 2017 195 afişări

Judecătoarea Camelia Bogdan, care a făcut parte din completul care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe omul de afaceri Dan Voiculescu, în dosarul fraudării ICA, a fost exclusă din magistratură, CSM luând decizia astăzi şi aplicându-i judecătoarei cea mai grea sancţiune prevăzută de lege

Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Voiculescu, exclusă din magistratură

Acuzaţia care i s-au adus judecătoarei vizează faptul că a participat la un seminar pentru angajaţii APIA, fiind plătită de Ministerul Agriculturii, instituţie care era şi parte în dosarul judecat de Camelia Bogdan privindu-l pe Dan Voiculescu şi Institutul de Cercetări Alimentare. Camelia Bogdan este judecătoarea care a dat dispoziţii şi a făcut chiar o plângere penală la DNA, pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, cauzat de Dan Voiculescu şi ceilalţi condamnaţi în dosarul ICA, cerând identificarea completă a averii omului de afaceri. Ea a dispus într-un proces şi confiscarea a 2 milioane de lei de la Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte.

CSM a admis astăzi acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel Bucureşti şi a decis excluderea ei din magistratură, pentru „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Decizia poate fi atacată cu recurs la completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Hotărârea CSM, în care vor fi detaliate şi faptele pentru care s-a aplicat această sancţiune, cea mai dură prevăzută de lege, urmează să fie redactată în termen de 20 de zile, Camelia Bogdan având timp 15 zile să o atace, arată CSM.

Citiţi continuarea pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
judecator,
voiculescu,
condamnare,
magistratura,
csm,
dosar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.