Câinii poliţişti, robotul pirotehnic şi luptătorii trupelor speciale îi aşteaptă pe copii de 1 Iunie

Postat la 31 mai 2014 68 afişări

Ministerul Afacerilor Interne organizează duminică, 1 Iunie Ziua Porţilor Deschise, cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.

Câinii poliţişti, robotul pirotehnic şi luptătorii trupelor speciale îi aşteaptă pe copii de 1 Iunie

Astfel, copiii şi adulţii sunt aşteptaţi în intervalul 09:00 – 12:00 la sediul instituţiei din Piaţa Revoluţiei. Cei dornici să se familiarizeze cu specificul activităţilor M.A.I. vor avea ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale.

Copiii vor avea posibilitatea de a vizita şi interiorul clădirii - sălile de festivităţi, balconul care marchează începutul democraţiei postbelice în România. Totodată, în parcarea sediului M.A.I., vor fi expuse autovehicule şi mijloace specifice de intervenţie ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi un elicopter din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.

Cei mici sunt aşteptaţi de către specialiştii criminalişti, câinii politişti, robotul pirotehnic, motocicliştii şi echipajele speciale ale Poliţiei Rutiere, luptătorii trupelor speciale şi echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Tinerii interesaţi de o carieră într-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne vor avea ocazia să cunoască oferta educaţională a unităţilor de învăţământ, iar studenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" vor fi în măsură să prezinte detalii celor care vor să urmeze o carieră de poliţist, jandarm, pompier, arhivist.

Tot o Zi a Porţilor Deschise cu ocazia sărbătorii de 1 Iunie a anunţat şi Guvernul. Potrivit comunicatului difuzat de Guvern, duminică, în intervalul orar 11.30-14.00, copiii sunt invitaţi la Palatul Victoria pentru o întâlnire cu personaje de poveste, concursuri de dans şi facepainting, iar de la ora 13.00 vor putea asista la un spectacol susţinut de actorii Teatrului de Animaţie Ţăndărică.

La ora 11.00, 100 de elevi merituoşi din cateva şcoli bucureştene vor forma "Guvernul copiilor" în prezenţa primului-ministru Victor Ponta, a ministrului educaţiei, Remus Pricopie, şi a altor membri ai Executivului.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cainii-politisti-robotul-pirotehnic-si-luptatorii-trupelor-speciale-ii-asteapta-pe-copii-de-1-iunie-12668444
12668444
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.