Bursele europene au deschis vineri în urcare, datorită datelor economice peste estimări din SUA

Postat la 16 decembrie 2011 9 afişări

Bursele europene au deschis vineri în urcare, continuând revenirea de joi după o săptămână de corecţii, datorită datelor macroeconomice peste estimări din SUA, însă temerile privind criza din zona euro persistă şi limitează orice tentativă de creştere.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante acţiuni europene a crescut cu 0,3% până la ora 8:04 GMT, dar este în coborâre cu 2,1% pe ansamblul acestei săptămâni. "Este o senzaţie tot mai răspândită că Banca Centrală Europeană face o treabă destul de bună şi este pregătită să cumpere obligaţiuni mai agresiv dacă va fi nevoie, fapt care previne o prăbuşire completă a burselor. Însă în acelaşi timp perspectiva retrogradării ratingurilor de ţară atârnă ca sabia lui Damocles, deci creşterile sunt de scurtă durată', comentează un analist francez.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
burse,
economie,
deschidere,
actiuni,
evolutie
/actualitate/bursele-europene-au-deschis-vineri-in-urcare-datorita-datelor-economice-peste-estimari-din-sua-9067737
9067737
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.