Bundesbank va suferi pierderi de peste 14,4 miliarde de euro dacă Grecia renunţă la moneda unică

Autor: Mihai Draghici Postat la 05 iulie 2015 218 afişări

Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) va suferi pierderi superioare cifrei de 14,4 miliarde de euro, suma menţinută ca rezervă pentru fluctuaţii ale monedei euro, dacă Grecia va ieşi din zona euro, afirmă preşedintele instituţiei, Jens Weidmann, conform unor surse citate de presa germană.

Potrivit cotidianului german Handelsblatt, citat de Reuters, Jens Weidmann i-a transmis cancelarului Angela Merkel că pierderile Bundesbank vor depăşi suma de 14,4 miliarde de euro în eventualitatea ieşirii Greciei din zona euro. Bundesbank păstrează o rezervă de 14,5 miliarde euro pentru fluctuaţii ale monedei euro.

Bundesbank şi Guvernul german au refuzat să comenteze informaţiile apărute în presă.

Alegătorii greci sunt chemaţi la urne duminică pentru a decide dacă acceptă sau nu condiţiile stabilite de creditorii internaţionali.

Grecia se află, tehnic, în incapacitate de plăţi, în contextul în care nu a putut plăti tranşa de 1,6 miliarde de euro către Fondul Monetar Internaţional. Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către ţări din zona euro şi către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
UE,
GRECIA
/actualitate/bundesbank-va-suferi-pierderi-de-peste-14-4-miliarde-de-euro-daca-grecia-renunta-la-moneda-unica-14547246
14547246
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.