Fosta iubită a lui Gheorghe Nichita a demisionat din funcţia deţinută la Primăria Iaşi. Adina Samson era ”îngrozită” că Nichita ar putea reveni în funcţie

Autor: Florin Gheţău Postat la 05 iulie 2015 188 afişări

Adina Samson, fosta iubită a primarului suspendat al Iaşiului Gheorghe Nichita, şi-a dat demisia de la şefia Departamentului Managementul Calităţii din Primăria Iaşi, avocatul acesteia susţinând că tânăra era ”îngrozită” că edilul, cercetat sub control judiciar, ar putea reveni în funcţie.

Dragomir Tomaşeschi, avocatul fostei iubite a primarului Gheorghe Nichita, susţine că Adina Samson a demisionat din primărie în urmă cu câteva zile, însă nu ştie dacă aceasta şi-a găsit deja un alt loc de muncă.

El a spus că tânăra era ”îngrozită” că primarul suspendat al Iaşiului ar putea reveni în funcţie.

”Clienta mea era îngrozită că Nichita se poate întoarce în primărie, dacă justiţia îi va permite acest lucru. Plecarea sa din primărie vine pe fondul temerilor că Nichita i-ar putea crea probleme, cum s-a întâmplat şi în trecut”, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Dragomir Tomaşeschi.

Adina Samson ocupa postul de şef al Departamentului Managementul Calităţii din Primăria Iaşi, având un salariu de aproximativ 3.500 de lei lunar.

Potrivit unor surse din cadrul primăriei ieşene, Adina Samson nu a mai fost văzută în instituţie de la 1 iulie.

Pe de altă parte, primarul suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, cercetat sub control judiciar cu interzicerea exercitării funcţiei, a venit, vineri, la primărie, unde a stat aproximativ 15 minute, fiind însoţit de avocatul Marius Striblea.

Avocatul susţine că Nichita ar fi venit să ia unele lucruri personale din biroul său şi că nu ar fi discutat cu niciun angajat al instituţiei.

Viceprimarul Mihai Chirica, cel care a preluat atribuţiile de primar, a spus că nu a fost informat despre vizita lui Nichita şi că nu a avut vreo discuţie cu acesta.

”Nu m-am întâlnit cu domnul primar Nichita”, a declarat Mihai Chirica, precizând că a aflat de la jurnalişti despre sosirea lui Nichita în instituţie.

Gheorghe Nichita este cercetat sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale din Iaşi pentru a o urmări pe fosta sa iubită Adina Samson. Edilul are interdicţie de a-şi exercita funcţia, el fiind de altfel suspendat în 22 mai, printr-un ordin emis de prefectul judeţului. În aceea perioadă, Nichita se afla în arest la domiciliu.

În acelaşi dosar sunt cercetaţi şi Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.

Gheorghe Nichita s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a-şi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

În 7 mai, Gheorghe Nichita a anunţat, printr-un comunicat de presă, că s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte PSD la nivel naţional, dar şi din cea de preşedinte al PSD Iaşi.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NICHITA,
FOSTĂ IUBITĂ,
DEMISIE
/actualitate/fosta-iubita-a-lui-gheorghe-nichita-a-demisionat-din-functia-detinuta-la-primaria-iasi-adina-samson-era-ingrozita-ca-nichita-ar-putea-reveni-in-functie-14545039
14545039
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.