Budapesta va semăna cu Dubaiul: O celebră companie emirateză va asigura reabilitarea unui cartier din Budapesta. Proiectul în valoare de 5 miliarde de euro prevede şi modernizarea unui hub feroviar

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 14 martie 2024 28 afişări

Budapesta va semăna cu Dubaiul: O celebră companie emirateză va asigura reabilitarea unui cartier din Budapesta. Proiectul în valoare de 5 miliarde de euro prevede şi modernizarea unui hub feroviar

Ungaria şi Emiratele Arabe Unite au semnat miercuri un acord în valoare de 5 miliarde de euro prin care o zonă parţial dezafectată din Budapesta va fi readusă la viaţă, cartierul fiind reabilitat în stilul emblematic al clădirilor din Dubai, scrie Bloomberg.

Eagle Hills Properties LLC va colabora cu guvernul de la Budapesta pentru a reconstrui o gară, a declarat ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto, după ce a semnat acordul cu ministrul comerţului exterior din Emiratele Arabe Unite, Thani Al Zeyoudi.

Guvernul maghiar plănuia să cheltuiască aproximativ 1 miliard de euro pentru a îmbunătăţi infrastructura din zonă, a declarat la sfârşitul anului trecut, Janos Lazar, ministrul responsabil de construcţii şi transport.

Autorităţile municipale au critical proiectul spunând că este nepotrivit zonei istorice din Budapesta, care nu include zgârie norii pentru care Dubaiul este faimos.

Eagle Hills, cu sediul în Abu Dhabi, este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Golf, cu proiecte în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Compania mai este prezentă şi în alte ţări din regiune precum Albania şi Serbia.

Eagle Hills este condusă de Mohamed Alabbar, fondatorul Emaar Properties, firmă care a construit cea mai înaltă cladire din lume Burj Khalifa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Budapesta,
Dubai,
reabilitare,
renovcare,
hub feroviar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.