Bucureştenii trec prin şantier în inima Capitalei, la Piaţa Unirii, în timp ce primăriile se ceartă pe pavele

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 03 septembrie 2023 117 afişări

Bucată cu bucată, trotuarul din faţa Unirea Shopping Center, chiar în inima Capitalei, a fost demontat, continuând un dezastru început deja de câteva luni. Zona a fost complet decopertată, făcând tranzitarea o adevărată pacoste

Bucureştenii trec prin şantier în inima Capitalei, la Piaţa Unirii, în timp ce primăriile se ceartă pe pavele

Bucată cu bucată, trotuarul din faţa Unirea Shopping Center, chiar în inima Capitalei, a fost demontat, continuând un dezastru început deja de câteva luni. Zona a fost complet decopertată, făcând tranzitarea o adevărată pacoste. Pe două pancarte atârnate de un gard stă scris mare: „A. S. Bucureşti. Reparaţii efectuate de Primăria Municipiului Bucureşti“.

Situaţia de astăzi de la Piaţa Unirii are la bază un conflict între Primăria Capitalei şi Primăria sectorului 3, care a luat decizia de a monta dale pe trotuarul din zona magazinului Unirea, deşi nu avea autorizaţie pentru asemenea intervenţii.

„La Piaţa Unirii era un dezastru de pavaj pus de Primăria Bucureşti, iar noi primeam sesizări din partea cetăţenilor că-şi rupeau picioarele acolo. (...) Investiţia pentru un pavaj nou nu ar fi mare, undeva la câteva zeci de mii de lei, dar vrem fie să ne lase pe noi s-o facem, fie s-o facă Primăria Bucureşti, dar s-o facă cineva!“, a spus pentru ZF Robert Negoiţă, primarul sectorului 3.

La solicitarea ZF, Primăria Bucureştiului a transmis că „Administraţia Străzilor a demarat lucrările de reparaţii la acest trotuar, costul acestora este de 1.533.959,39 lei. (...) Termenul de finalizare este de 30 de zile de la începerea lucrărilor“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.