Brandul Jeremy Clarkson a funcţionat şi în 2011: prezentatorul a câştigat peste două milioane de lire sterline

Postat la 10 ianuarie 2012 11 afişări

Criza economică nu a afectat câştigurile prezentatorului Top Gear Jeremy Clarkson, care a încasat anul trecut peste două milioane de lire sterline (peste 2,4 milioane de euro) de la compania sa Bedder 6.

Clarkson a încasat 1,8 milioane de lire drept dividende şi 350.000 de lire pentru servicii prestate companiei, din care el deţine 30%.Bedder 6 a fost creată de Clarkson şi de Andy Wilman, producătorul executiv al emisiunii Tpo Gear şi distribuie DVD-uri, reviste şi produse Tpo Gear. Cei şase directori ai Bedder 6 au primit dividende de 5,95 milioane de lire sterline.

Clarkson mai câştigă un milion de lire sterline anual din salariul plătit de BBC. Bedder 6 a avut în 2011 vânzări totale de peste 40 de milioane de lire sterline, de la 33 de milioane anul precedent. Compania a fost înfiinţată în 2006, când Clarkson a ameninţat că pleacă de la Top Gear dacă nu primeşte mai mulţi bani. Dar personalitatea lui Clarkson se sprijină nu numai pe bani, ci şi pe controversele iscate de afirmaţiile sale.

O apariţie la emisiunea One Show în decembrie a iscat 32.000 de plângeri; oamenii au fost supăraţi când Clarkson a spus că angajaţii din sectorul public ar trebui să fie executaţi în faţa familiilor lor.

În ianuarie 2011 Clarkson şi colegii săi Richard hammond şi James May au avut remarci despre mexicani catalogate drept "scandaloase, vulgare şi de neiertat" de ambasadorul Eduardo Medina-Mora Icaza.

Sursa:Daily Mail

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Jeremy Clarkson,
prezentator,
lire sterline
/actualitate/brandul-jeremy-clarkson-a-functionat-si-in-2011-prezentatorul-a-castigat-peste-doua-milioane-de-lire-sterline-9138462
9138462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.